Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Cro Cop na Minotaura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su ga mnogi otpisali nakon dva uzastopna poraza u karijeri, Mirko 'Cop Cop' Filipović odlučniji je nego ikad, i posebno motiviran da se vrati u velikom stilu u UFC-ov kavez.

Strašan nokaut od Gabriela Gonzage i očita nemoć protiv relativnog anonimusa Cheicka Konga, mnogim poznavateljima ultimate fighta dali su povoda da Mirku 'savjetuju' odustajanje od daljnje karijere. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte kako se bori Kongo Slika nije dostupna Cro cop prestrašio Prideovog novinara

No, Mirko se, po običaju, povukao iz javnosti, obavio operaciju nosa i počeo trenirati za novi uzlet prema vrhu UFC-a. 

>> Mirko Filipović potpisao za UFC

>> Monika odmjerila snage s Mirkom

Mirko je za jedne dnevne novina izjavio kako je posebno motiviran da razuvjeri sve 'nevjerne Tome' koji su ga otpisali. 

Prvo je uslijedila operacija Mirkova nosa, odnosno devijacije septuma koja mu je otežavala disanje proteklih godina. 

U istom intervjuu, Filipović svoju namjeru da zauzme sam vrh UFC-a dokazuje izjavom da ne želi samo odraditi tri preostala meča, nego i produžiti ugovor.

Cro Cop želi povećati svoju težinu sa 100 na 105 kilograma, jer je u borbama s Gonzagom i Kongom osjetio da u klinču i u borbi na parteru s težim borcima gubi snagu. 

Sljedeći Mirkov nastup u oktogonu trebao bi se dogoditi u siječnju ili veljači 2008. godine, a posebno je zanimljiva činjenica da bi taj prvi dvoboj mogao biti protiv legendarnog Minotaura. 

Naime, zbog dva poraza u nizu, Cro Cop ne može birati protivnika, ali ga to ne brine. Naprotiv, izjavljuje da bi se s guštom borio s Minotaurom. 

Podsjetimo, Cro Cop se s Minotaurom borio još u Prideu, ali je izgubio, dijelom zbog problema s dišnim putevima, polugom koju je brazilski majstor jiu jitsua izveo na Filipovićevoj ruci. 

Cro Cop je, dakle, odlučan da ponovno dokaže da spada u sam vrh ultimate fight svijeta, međutim, tome će prethoditi žestoki treninzi i vjerojatno promjena u načinu priprema. 

Ono što je bilo očito u posljednje dvije borbe jest da Mirku nedostaje inicijative, ako ne i hrabrosti. 

Tijekom godina smo bili svjedoci Mirkovih sjajnih pobjeda, do kojih je došlo zbog izuzetne eksplozivnosti, agresivnosti, i stalnog napadanja.

Možda će Filipovićev povratak biti dug i mukotrpan, no rijetko tko sumnja da je Cro Cop sposoban postati prvak UFC-a. 

A aktualni svjetski prvak UFC ringa, veteran Randy Couture, najavio je povlačenje iz borilačkih sportova. 

Svoju odluku Couture je obrazložio nedostatkom motivacije za daljnji nastavak karijere. 

Naime, dugoočekivani prijelaz Fedora Emelianenka, prvaka iz Pridea, u UFC nije se dogodila, pošto je ruski borac potpisao za relativno nepoznatu rusku organizaciju M-1. 

Ipak, u kuloarima UFC-a priča se da je pravi razlog Coutureova odlaska zapravo novac, odnosno honorari koje dobiva po borbi, a koji su manji čak i od honorara Cro Copa, koji je zbog posljednjih poraza pao na 10. mjesto na top-listi boraca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene