Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Veljko Rogošić bori se za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proslavljeni plivački maratonac Veljko Rogošić ima ozbiljnih zdravstvenih problema, zbog čega je hospitaliziran u splitskoj bolnici Križine.

Špekuliralo se s izljevom krvi u mozak i moždanim udarom, no Rogošićev sin, također Veljko, opovrgnuo je najcrnje slutnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija trajala 45 minuta Drama u Velebitskom kanalu: Krenuli spasiti plivača koji se utapao zbog jake bure, a vratili se s četiri spašene osobe Slika nije dostupna Rogošić će plivati od Tunisa do Italije

- Definitivno nije riječ o moždanome udaru. Čuo sam i ja takve informacije od nekih novinara, no to nije istina - kazao je mlađi Veljko Rogošić, po struci liječnik oftalmolog.

Rogošić je u ponedjeljak primljen u KB-u Split na Odjelu neurologije na Firulama sa sumnjom na moždani udar, no dan kasnije je premješten na Odjel za zarazne bolesti na Križinama, gdje ga je preuzeo šef zaraznog Nikola Bradarić. 

- Prava je istina da je oca uhvatila gripa. Nekoliko je dana bio u Zagrebu, gdje je pozvan kao gost na otvorenje Velesajma, već tada ga je tresla visoka temperatura. Kako on nije naviknuo bolovati, nije odmah legao, već je prvih nekoliko dana gripu "odradio" na nogama. Uvijek je bio borac i nikad nije želio dizati bijelu zastavu ni pred kakvim problemom. Sada su se stvari zakomplicirale - objašnjava mlađi Rogošić.
Veljko Rogošić je jučer poslijepodne, nakon snimanja na CT-u, premješten na Jedinicu intenzivnog liječenja u bolnici na Križinama. 

- Gripa je jako opasna bolest, iako je mnogi ne doživljavaju takvom. Pogotovo je opasna za starije ljude i ako se obavezno ne odleži nekoliko dana, može izazvati čitav niz drugih oboljenja i tegoba, od upale pluća preko šećerne bolesti pa sve do infarkta - objasnio je mlađi Rogošić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene