Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Van Nistelrooy želi na olimpijske igre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač španjolskog nogometnog prvoligaša Real Madrida, 30-godišnji Ruud van Nistelrooy želi nastupiti za nizozemsku U-23 reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.


Prema pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) svaka reprezentacija na OI ima pravo angažirati trojicu igrača starijih od 23 godine.

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Mladić koji je ukrao sigurnosne planove za Olimpijske igre osuđen na sedam mjeseci zatvora Ide u zatvor Uhićen kradljivac sigurnosnih planova za jedno od najvećih sportskih događanja

"Ruud me nazvao i pokazao veliku želju za nastup na OI. Igrati na olimpijskim igrama oduvijek je njegova velika želja," kazao je tehnički direktor Nizozemskog olimpijskog odbora Charles Van Commenee.

Vodstvo Olimpijskog odbora za sada se nije željelo izjašnjavati i ideji van Nistelrooya, jer se nizozemska reprezentacija još uvijek nije plasirala na OI.

Napadač "Kraljevskog kluba" želi igrati za U-23 reprezentaciju, a početkom mjeseca odbio je poziv u seniorsku vrstu. Van Nistelrooy se našao na popisu nizozemskog izbornika Marca Van Bastenova za utakmice protiv Bugarske i Albanije, ali tek nakon što je zbog ozljede otpao Klaas Jan Huntelaar. 

Centarfor madridskog Reala nije želio otrpjeti takvu uvredu i glatko je odbio dolazak u kamp, iako ga je Van Basten čak i nazvao pokušavajući ga nagovoriti da zakopaju ratne sjekire i otklone nesporazume koji datiraju još od ovoljetnog SP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene