Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Valencia ponovno domaćin America's Cupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski grad Valencia ponovo će ugostiti najpoznatije jedriličarsko nadmetanje na svijetu, America's Cup 2009. godine.

Nakon što je švicarski Alinghi, u vlasništvu švicarskog milijardera Ernesta Bertarellia obranio naslov pobjednika na 32. izdanju America's Cup pobijedivši Emirates Team New Zealand 5:2, Bertarelli se ponovo odlučio za Valenciu.

Pročitajte i ovo Jutro nakon stravičnog požara u Valenciji - 7 Užas u Španjolskoj FOTO/VIDEO Jutro nakon stravičnog požara: Prizori su dramatični, a još se traga za 19 osoba Pulska regata - 2 Ljubitelji jedrenja na svojem Gužva u pulskoj luci, više od 60 jedrilica odmjerilo snage: "Jako je zahtjevno i psihički i fizički"

'Bili smo zadovoljni svim uvjetim koje smo imali i nema smisla mijenjati mjesto na kojem će se održati 33. izdanje America's Cupa,' potvrdio je Bertarelli.

America's Cup najstariji je sportski trofej na svijetu koje se ove godine po prvi put održao u Europi. 

Stari kontinent je tako dočekao dan kada će nakon 152 godine i prvoga natjecanja kod engleskog otoka Wight ugostiti najbolje i najskuplje jedrilice s najuvježbanijim posadama svijeta.

Valencija je zbog America's Cupa ugostila pet i pol milijuna ljudi, akreditirano je bilo 1800 novinara iz 416 redakcija diljem svijeta, a spominje se promet od 10 milijardi dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene