Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Upitna sljedeća sezona za Janicu Kostelić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolja svjetska skijašica Janica Kostelić trebala bi sredinom rujna donijeti odluku o tome hoće li skijati sljedeće sezone.

 - Što se tiče Janice Kostelić ništa se nije promijenilo u odnosu na situaciju od prije par mjeseci. Ona je tada rekla da tijekom ljeta neće trenirati i da se želi odmoriti, te da će odluku o tome hoće li skijati sljedeće sezone objaviti u rujnu. Vjerujem da ćemo do sredine rujna znati njenu odluku, izjavio je danas glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller. 

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Radnici Nedostaje radnika Tko će odraditi sezonu? "Jedan ugostitelj me zove - brate, imaš li koga, daj spašavaj!"

Nedavno je direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek izjavio da su obnovljeni ugovori sa glavnim sponzorima, te da su sastavljene dvije verzije ugovora, ovisno o tome hoće li Janica Kostelić skijati, ili neće. 

Posljednjih mjeseci svako malo se u hrvatskim medijima pojavljuju nagađanja o tome hoće li Janica skijati sljedeće sezone. 

Budući da najbolja hrvatska sportašica za vrijeme nedavnog boravka na Mljetu nije trenirala, lako se može zaključiti da Janica vjerojatno neće skijati sljedeće sezone.

Mnogi su očekivali da će dolaskom na Mljet Janica započeti ciklus priprema za novu sezonu. 

No, Janica je tamo boravila samo nekoliko dana i pritom nije ni pomislila na trening. Bilo je to kupanje, boravak s roditeljima i bratom Ivicom, i ništa više. 

Napustila je Mljet i s dečkom Borisom se vratila na sjeverni Jadran, na nastavak uživanja u onim životnim radostima koje su je uglavnom zaobilazile proteklih petnaestak godina.

Janica već četiri mjeseca nije taknula skije, odnosno od završetka prošle sezone, te je preskočila tri ciklusa snježnih treninga. 

Sve izvjesnijom čini se i opcija prema kojoj bi Janica pauzirala jednu godinu kako bi zaliječila bolove u leđima i koljenu. No, to se može promijeniti. Činjenica je da si naša najbolja sportašica može priuštiti zakašnjeli ulazak u pripreme.

Da Janica Kostelić neće trenirati na Mljetu dalo se zaključiti iz teksta koji je objavljen 13. srpnja na službenoj internet stranici Hrvatskog skijaškog saveza, a u kojem se navodi da Janica namjerava na Mljetu provesti petnaestak dana u obiteljskom okruženju, te da će joj glavne zanimacije biti ronjenje i uživanje u čarima ljetnog odmora. 

U Hrvatskom skijaškom savezu podsjećaju da su sposobni u roku 24 sata mobilizirati ekipu koja se brine o Janici, ako ona odluči da će skijati u novoj sezoni. 

Treba podsjetiti da je Janica prošle godine sa ozbiljnim snježnim treninzima započela dva tjedna prije početka skijaške sezone, odnosno tek 6. listopada, nakon što se oporavila od ozljede butnog mišića.

A sezonu je okončala sa dvije olimpijske medalje (zlato i srebro), te ukupnom pobjedom u Svjetskom kupu. 

Također, u sezoni 2001/2002. Janica je krajem rujna 2001. operirala koljeno lijeve noge, a trenirati je počela sredinom listopada. Tri mjeseca kasnije na ZOI u Salt Lake Cityu osvojila tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene