Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UEFA: Zbog rasističkih uvreda prekidat ćemo utakmice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska nogometna federacija odlučila je pojačati borbu protiv rasizma pa će ubuduće suci moći prekinuti utakmicu ukoliko navijači budu vrijeđali igrače na rasističkoj osnovi.

"Odlučili smo pojačati našu borbu protiv rasizma i suci će prekinuti utakmicu ako navijači budu izvikivali rasističke uvrede na račun igrača. Za ovu mjeru dobili smo podršku od nacionalnih saveza, klubova i igračkih sindikata. Suci su već obaviješteni o tome i primjena ovog pravila počinje već od subotnjeg finala EP za mlade reprezentacije (U-21)", izjavio je William Gaillard, posebni savjetnik predsjednika Uefe, Michela Platinija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kup UEFA: Stigla Sparta, Ivanković 'preuzima rizik' Slika nije dostupna UEFA cenzurirala utakmicu Hrvatska - Austrija

U današnjem finalu se sastaju domaćini Nizozemci i reprezentacija Srbije.

Uefa se na ovu mjeru odlučila nakon rasističkih izgreda koji su se dogodili na utakmici EP mladih reprezentacija između Engleske i Srbije. 

Tijekom utakmice u Nijmegenu srpski navijači su nekoliko puta vrijeđali tamnopute igrače "Gordog Albiona", a prema tvrdnjama engleskih medija isto su činili i srpski igrači.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene