Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska nogometna federacija odlučila je pojačati borbu protiv rasizma pa će ubuduće suci moći prekinuti utakmicu ukoliko navijači budu vrijeđali igrače na rasističkoj osnovi.


"Odlučili smo pojačati našu borbu protiv rasizma i suci će prekinuti utakmicu ako navijači budu izvikivali rasističke uvrede na račun igrača. Za ovu mjeru dobili smo podršku od nacionalnih saveza, klubova i igračkih sindikata. Suci su već obaviješteni o tome i primjena ovog pravila počinje već od subotnjeg finala EP za mlade reprezentacije (U-21)", izjavio je William Gaillard, posebni savjetnik predsjednika Uefe, Michela Platinija.

Vezani članci Slika nije dostupna UEFA cenzurirala utakmicu Hrvatska - Austrija Slika nije dostupna Zenit osvojio Kup Uefa, Križanac proslavio hrvatskom zastavom

U današnjem finalu se sastaju domaćini Nizozemci i reprezentacija Srbije.

Uefa se na ovu mjeru odlučila nakon rasističkih izgreda koji su se dogodili na utakmici EP mladih reprezentacija između Engleske i Srbije. 

Tijekom utakmice u Nijmegenu srpski navijači su nekoliko puta vrijeđali tamnopute igrače "Gordog Albiona", a prema tvrdnjama engleskih medija isto su činili i srpski igrači.