Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tottiju "Zlatna kopačka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan talijanskog nogometnog doprvaka Rome, Francesco Totti osvojio je "Zlatnu kopačku" za najboljeg strijelca europskih nogometnih liga.

Totti je slavio ispred napadača nizozemskog Heerenveena Afonsa Alvesa i napadača novog španjolskog prvaka Ruuda van Nistelrooya. Totti je sezonu zaključio sa 26 pogodaka, a zanimljivo tijekom sezone je promašio pet kaznenih udaraca pa je njegov učinak mogao biti još veći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pražnjenje mozga Koje je boje haljina? KOGA BRIGA?! Ne mogu više, zapalite je... Slika nije dostupna lažna vijest Ronaldo nije poklonio Zlatnu kopačku za palestinsku djecu

"Prije godinu dana sam imao tešku ozljedu i nisam niti razmišljao da ću imati tako uspješnu sezonu. Osvojio sam naslov svjetskog prvaka, talijanski Kup, najbolji sam strijelac Serie A i sada sam osvojio Zlatnu kopačku," kazao je Totti posvetivši ovu nagradu treneru Rome Lucianu Spallettiu i suigračima.

Jedini koji je mogao ugroziti njegovu pobjedu je Nizozemac Ruud van Nistelrooy no u tome ga je spriječila ozljeda u prvom poluvremenu utakmice zadnjeg kola Primere između Real Madrida i Real Mallorce. Nizozemski napadač je na koncu sezonu zaključio sa 25 pogodaka. Za utjehu Ruud je prvi strijelac Primere, a Kraljevski klub je osvojio naslov prvaka.

"Žao mi je što se Ruud ozlijedio. Premda je ostao bez nagrade zaslužuje sve pohvale jer se radi o jednom od najboljih napadača na svijetu," poručio je Totti.

Brazilac Alves je postigao 34 pogotka, međutim osvojio je drugo mjesto jer nizozemska liga ima niži koeficjent, od Serie A pa njegovi golovi vrijede 51 bod, a Tottijevi 52 boda. Ruud je na trećem mjestu prikupio 50 bodova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene