Obavijesti Video Pretražite Navigacija

"Sve je spremno za slalom na Sljemenu, očekujem spektakl"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska, Zagreb i Sljeme spremni su za slalomske utrke skijaša i skijašica za Svjetski kup na Sljemenu 15. i 17. veljače, staza je već sada u odličnom stanju, prognoza vremena za sredinu veljače je idealna i nema razloga da se u Zagrebu ne odigra veliki skijaški spektakl, kazao je na konferenciji za novinare direktor skijaških reprezentacija Vedran Pavlek.

Crveni spust trenutačno prekriva 40 centimetara umjetnog snijega, a snježni topovi su spremni za uporabu, kada za to budu idealni uvjeti. Pavlek je dodao kako se malo svjetskih skijaških središta može pohvaliti sa muškom i ženskom utrkom u svega dva dana, no da iza toga stoji ogroman trud organizatora, od uređivača staza na Sljemenu, djelatnika u samoj organizaciji i press uredu, koji je zaprimio evjerovatnih 450 zahtjeva za akreditaciju. Brojka od rekordnih 450 novinara nije konačna jer će u Zagreb stići i veliki broj inozemnih novinara specijaliziranih za skijanje koji imaju akreditaciju FIS-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra utrka za krunu Snježne kraljice Slika nije dostupna 'Snježna kraljica' nije upitna

Muškom utrkom na Sljemenu najzadovoljniji su skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim, koji su proteklog vikenda u Val D'isereu sa drugim i trećim mjestom napravili povijesni rezultat za hrvatsko skijanje.

"Ja već godinama čekam sljemensku utrku i ne mogu dočekati da počne. Bio sam jutros na stazi i sjajno je uređena. Obećavam spektakl i jedva čekam da konačno nastupim u svojom domovini, na svojem Sljemenu", kazao je Kostelić, dok je njegov mlađi kolega Zrnčić-Dim još uvijek pod dojmom senzacionalnog postolja u Val D'Isereu.

"Ljudi nakon mojeg trećeg mjesta sada od mene očekuju čuda i na Sljemenu i ovih dana se moram jako potruditi da ih uvjerim da neću pobijediti na Sljemenu. Dat ću sve od sebe, ali mislim da je najvažnije da će Zagreb i Sljeme 17. veljače konačno dočekati svoju mušku slalomsku utrku", kazao je Zrnčić-Dim.

Nakon dugo vremena na Sljeme se vraća i Janica Kostelić, ali kao sudionica "Utrke zvijezda" na kojoj će nastupiti 16 legendi svjetskog skijanja. Skijaške legende će u toj egzibicijskoj utrci voziti paralelni veleslalom na ispadanje od osmine finala prema finalu na donjem dijelu Crvenog spusta, a osim Janice, očekuje se i nastup Alberta Tombe, Marca Girardellija, Ingemara Stenmarka, Stefana Eberhartera, Bojana Križaja, Franza Klammera, Guentera Madera, Thomasa Sykore, Hilde Gerg, Finna Christiana Jaggea, Jure Košira, Armina Bittnera i drugih. Nositelji ždrijeba bit će Janica, Stenmark, Tomba i Girardelli te se oni neće moći međusobno sastati prije polufinala. Donacija od utrke skijaških legendi, koje su se odrekle svojeg honorara za nastup, namijenjena je Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Krajem prošlog tjedna u prodaju je pušteno 18.000 ulaznica za žensku i mušku slalomsku utrku Audi FIS Svjetskog kupa "VIP Snow Queen Trophy" 2008., koja će se od 15. i 17. veljače 2008. godine održati na Sljemenu.

Ulaznice za žensku noćnu utrku prodaju se po cijeni od 100 kuna, a za mušku utrku je cijena od 150 kuna sa uključenom humanitarnom utrci skijaških legendi "HYPO Zagreb Ski Legends". U cijenu svih vrsta ulaznica su uključeni prijevoz na Sljeme, ulaznica za natjecanje, koncerti i zabava na Krumpirištu te, kao i prethodne godine, besplatna konzumacija jela i pića.

Prva vožnja ženskog slaloma vozi se 15. veljače u 15 sati, a druga vožnja je 18 sati. Prva vožnja muškog slaloma započinje 17. veljače u 10.15 sati, druga vožnja je u 13.15 sati, a u 17 sati je početak humanitarne utrke skijaških legendi.

U svezi zabavnog programa, organizatori će i ove godine osigurati raznolik popratni program. Tako će od 14. do 17. veljače na Trgu bana Josipa Jelačića biti postavljen veliki video zid i pozornica, gdje će najbolju atmosferu Svjetskog skijaškog kupa moći osjetiti i svi oni koji nisu na Sljemenu. Program na glavnom zagrebačkom trgu počet će 14. veljače, dan prije ženske utrke, u 19 sati javnim izvlačenjem startnih brojeva za žensku utrku. Nakon službene ceremonije izvlačenja startnih brojeva od 20.30 sati publiku će zabavljati Severlina, a cjelokupno događanje taj dan nosi naziv "Snow Queen Valentine's Day".

Dva dana kasnije, u subotu 16. veljače u 18.45 održat će se javno izvlačenje startnih brojeva za mušku utrku, a u 19.05 na javnom izvlačenju brojeva predstavit će se sudionici humanitarne utrke skijaških legendi "HYPO Zagreb Ski Legends". Prava poslastica uslijedit će od 20 sati, kada će se održati "Snow Queen Hot Soul Night" koncert gdje, kao poklon organizatora građanima Zagreba i svim posjetiteljima, dolaze legendarni vokalni izvođači poznatog Motown zvuka 60-tih, The Supremes & The Temptations koji će svirati najprije odvojeno, a potom zajedno u velikom finalu.

Na Sljemenu će na dane održavanja utrka na Krumpirištu i u ciljnoj areni također biti postavljene pozornice. Svi koji se zateknu na Sljemenu u petak 15.veljače će uz vrhunski sportski događaj moći uživati u koncertu Hladnog piva koji će se u pauzi između dvije vožnje održati na Krumprištu, dok će u nedjelju 17. veljače na Krumpirištu u pauzama između dvije slalomske vožnje te slalomske utrke i utrke skijaških legendi, svirati Psihomodo pop.

Kako bi se izbjegle gužve zbog odlaska na utrku i povratak, zagrebačka policija će kao i prethodnih godina uvesti posebnu regulaciju prometa u Zagrebu na dane prije pojedinih utrka (14. i 16. veljače), te na dane održavanja utrka, 15. odnosno 17. veljače.Tako će u četvrtak, 14. veljače i u subotu, 16. veljače od 8 do 16 sati za sav promet biti zatvorena Sljemenska cesta od Blizneca do Šestinskog lagvića, a u isto vrijeme zatvorena će biti županijska cesta broj 2219 od Pila do vrha Sljemena. Na dane utrka u petak, te ceste bit će zatvorene od 7 sati do 24 sata u petak 15. veljače, odnosno od 6 sati do 21 sat u nedjelju 17. veljače.

Na dane utrka, u petak 15. veljače od 10 do 22 sata i u nedjelju 17. veljače od 6 do 21 sat za sav promet bit će zatvorena Gračanska cesta, Markuševačka cesta od Blizneca do Jazbine, Ksaverska cesta od Jandrićeve do Mlinova i Prilaz Kraljičinom zdencu od Šestinske ceste do Šestinskog lagvića.
Mogućnost prometovanja na tim cestama imat će samo autobusi ZET-a i vozila s akreditacijama.

Na dane utrka u Jandrićevoj ulici bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

Radi osiguranja nesmetanog odvijanja autobusnog prometa, na tramvajskom okretištu Mihaljevac bit će privremena stajališta tramvaja i autobusa. Na Mihaljevcu je predviđeno okupljanje gledatelja i njihov prijevoz autobusima na Sljeme. Izlazak putnika iz tramvaja bit će na stajalištu na Ksaverskoj cesti, dok će autobusi kretati s križanja Ksaverske i Gračanske ceste.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene