Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: Za nerede na stadionima deset godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbacivanje Partizana iz Europe diglo je na noge navijačku, nogometnu, ali i političku stranu Srbije.

Iako je u susjednoj nam zemlji i do sada vrijedio Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, isti će po hitnom postupku biti izmijenjen i znatno 'pooštren'. 

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Slika nije dostupna Protiv 'udri-ubij' filozofije Nasilnim navijačima prijetit će i zatvorska kazna

"Imali smo hitan sastanak kojem su nazočili ministrica sporta, ministar pravosuđa i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova", prokomentirao je Vlajko Senić, državni tajnik Ministarstva sporta i mladeži.

"Ministarstva su dala pozitivno mišljenje o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o sprječavanju nasilja na sportskim priredbama koji će biti stavljen na dnevni red Skupštine čim parlament započne s radom", rekao je Senić.

"Izmjene predviđaju znatno oštriju kaznenu politiku. Primjera radi, za izazivanje vjerske i nacionalne netrpeljivosti predviđena je kazna od jedne do pet godina zatvora. Kazne od jedne do deset godina zatvora bit će izricane kolovođama izgrednika", naglasio je Senić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene