Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Split CO - Zadar 81:77

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši Split Croatia osiguranja izjednačili su protiv Zadra rezultat na 1:1 u finalu doigravanja prvenstva Hrvatske. U drugom susretu odigranom na Gripama Split CO je pobijedio Zadar 81:77 (23:17, 18:20, 19:14, 21:26). Treća utakmica na rasporedu je u nedjelju u Zadru, a igra se na tri pobjede.

Splićani su ovom pobjedom ne samo ostali u utrci za naslov prvaka već su i prekinuli crni niz u međusobnim ogledima protiv Zadra. Bila je to prva pobjeda "žutih" nakon 11 uzastopnih poraza od Zadra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Košarka: Zagreb osigurao treće mjesto Slika nije dostupna 'Mislio sam otkazati borbu sa Sanchezom'

Splićani su do pobjede došli u dramatičnoj završnici i to nakon što su ispustili velikih 11 koševa prednosti i ostali bez petorice igrača koji su isključeni početkom posljednje četvrtine. Igrači Splita su isključeni zbog gužve koja je nastala nakon što je Hrvoje Perić udario Shammela Stallwortha. Do tada je Perić sa 17 koševa bio najbolji igrač "žutih", no zbog nesportskog poteza je morao ranije napustiti teren. 

Split je u tim trenucima vodio 62:51, no gosti su vrlo brzo preokrenuli rezultat na 70:68. Ipak, u neizvjesnoj završnici iako oslabljeni domaćini su uspjeli izboriti pobjedu.

Osim Perića najefikasniji igrači u redovima "žutih" bili su Marlon Garnett (20) i Andrija Stipanović (16), dok su Zadrane predvodili Juby Johnson (23), Todor Gečevski (11) i Corey Brewer (11).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene