Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP u atletici: Za svjetski rekord 100.000 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na SP u atletici, koje se održava u japanskoj Osaki od 25. kolovoza do 2. rujna, sudjelovat će 3.200 sportaša iz 203 države, a nagradni fond premašuje 7 milijuna dolara.

Nagradni fond iznosi ukupno 7.194 milijuna američkih dolara. Pobjednici u pojedinačnim disciplinama dobit će nagradu od 60 tisuća dolara, a pobjeda štafete bit će nagrađena sa 80 tisuća dolara.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo" Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju

Nagrada za svjetski rekord je 100 tisuća dolara.

Američki sprinter Tyson Gay uvjeren je da će na Svjetskom atletskom prvenstvu u Osaki biti oboren svjetski rekord u utrci na 100 metara, kojeg drži Jamajćanin Asafa Powell (9,77 sekundi).

"Podloga je izuzetno brza i siguran sam da će pasti svjetski rekord. Ne znam tko će ga oboriti, da li ja ili Asafa Powell, ali rekord će pasti", izjavio je Tyson Gay.

Osim brze podloge optimizam budi i forma dvojice najboljih svjetskih sprintera. Tyson Gay je vodeći na listi najboljih ovosezonskih rezultata s vremenom 9,84 sekundi, a Asafa Powell je drugi sa 9,90 sekundi.

Rušenje svjetskog rekorda na 400 metara najavio je Amerikanac Jeremy Wariner, koji se nada da može nadmašiti legendarnog Michaela Johnsona, koji je prije osam godina u Sevilli postavio svjetski rekord (43,18 sekundi).

"U svibnju sam trčao na toj podlozi i moram reći da je fenomenalna i stvarno brza. Jedva čekam početak SP-a kako bi mogao napasti svjetski rekord", izjavio je Wariner.

Atletska staza u Osaki napravljena je od dvoslojnog poliuretana, donji sloj je mekan, a gornji tvrd. Ova jedinstvena podloga proizvod je japanske tvrtke "Oku En-Tout-Cas".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene