Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Finski bacač koplja, Tero Pitkamaki, na trećem je atletskom mitingu u Rimu kopljem pogodio francuskog skakača u dalj, Salima Sdirija. Francuski je natjecatelj hitno prevezen u bolnicu, no jutros je otpušten na kućnu njegu.


Tijekom održavanja atletskog mitinga Zlatne Lige u Rimu finski je natjecatelj izgubio ravnotežu pri čemu mu je iskliznulo koplje, izletjelo iz sektora i pogodilo nesretnog Francuza. 28-godišnji Sdiri se u tom trenutku nalazio u dijelu na kojem se zagrijavaju skakači u dalj ( u vrijeme nesreće Sdiri je bio četvrti s preskočenih 7,88 metara iz prvog pokušaja). 

Vezani članci Gužve na ulicama Rima - 3 Imaju najviše smrtnih slučajeva u Europi, ali od božićnog šopinga ne odustaju. Pogledajte fotografije ogromnih gužvi na ulicama Rima Međunarodni dan svijesti o bacanju hrane - 4 Četvrtina Hrvata je gladna, a ovoliko kilograma hrane na godinu bacite - da toga niste ni svjesni

Medicinska ekipa brzo je reagirala, ali na mjestu događaja nisu mogli procijeniti koliko je ozljeda ozbiljna.

Sdiri je pao u nesvijest i hitno je prevezen u bolnicu.

No, već ujutro francuski je atletičar izašao iz bolnice. 

Nakon detaljnih pregleda u klinici Gemeli su zaključili da ozljede nisu teške te da nema potrebe zadržavati ga u bolnici pa je otpušten na kućnu njegu.

Naime, utvrđeno je da je koplje napravilo ranu duboku tek tri centimetra, iako se u prvi mah činilo da se radi o teškoj ozljedi. 

Tijekom dana Sdiri će se vratiti u Francusku gdje će također biti podvrgnut dodatnim pregledima.

Pitkamaki je nakon incidenta ostao šokiran držeći glavu među rukama. Ipak, natjecanje je nastavio. 

slika_5>