Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već tradicionalnim okupljanjem u hotelu West Inn naši su skijaši najavili novu sezonu koju će zainteresirani i ove godine moći pratiti na Novoj TV.


Ivica Kostelić očekuje ostanak u slalomskom i vrhu super kombinacije. Cilj Nike Fleiss, koja je prošlu sezonu propustila zbog bolesti, povratak je među 15 najboljih slalomašica, a želja Ane Jelušić je biti u top 3 slalomašica. 

Vezani članci Slika nije dostupna Jelušić i Fleiss okončale pripreme, Fleiss osjeća bol u koljenu Slika nije dostupna Ivica Kostelić: 'Bila mi je čast stajati s Hrvatom na postolju'

Prva utrka je veleslalom - 27. i 28. ovog mjeseca u Zeldenu, a velika novost za Skijaški savez jest promjena generalnog sponzora. Iduće 3 sezone bit će to VIP.

"Od nove sezone puno očekujemo, Ivica Kostelić i Ana Jelušić su u samom vrhu, vratila se Nika Fleiss, a zasigurno će napredovati i Matea Ferk, Sofija Novoselić i muški dio ekipe", kazao je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak.

Jelušić i Fleiss su uspješno obavile pripreme u Argentini, čime je posebno bila zadovoljna Fleiss, koja se nakon skoro jednogodišnje stanke zbog bolesti opet spremna za povratak u najbolju skupinu svjetskih slalomašica. Ana Jelušić jedva čeka start slalomske sezone u finskom Leviu, a ovaj vikend će obaviti završne pripreme u Hintertuxu. 

Ivica Kostelić obavio je jednomjesečne pripreme tijekom kojih je posebna pozornost bila posvećana testu nove opreme, posebice skija za slalom, a 27-godišnji hrvatski skijaš najviše priželjkuje sezonu bez ozljeda.