Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skandal u makedonskom nogometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eurosport prenosi informaciju objavljenu u dnevnim novinama Makedonski Sport da je glavni tajnik Makedonskog nogometnog saveza Lazar Mitrovski na taj posao došao predavši lažnu diplomu. Izbornik Makedonije Srećko Katanec, najavio je odlazak.

Samo dan ranije objavljeno je da gotovo svi makedonski prvoligaški klubovi rade protuzakonito, a sada je otkriveno i da je Mitrovski došao na poziciju glavnog tajnika uz pomoć falsificirane diplome fakulteta u Sarajevu. 

Pročitajte i ovo Vanja Gjorčevska nema je od ponedjeljka Ovo je Vanja (14), nestala je na putu do škole, traže je cijela regija i Interpol: "Zaista mislim da je oteta!" Belišće zbog pirotehnike Trenutak do katastrofe: Dječak na utakmici za dlaku izbjegao teške ozljede, raketa ispaljena iz publike pogodila ga u glavu!

Makedonski nogometni savez je navodno pokušao izbrisati kvalifikacije iz njegova životopisa pa čak i promijeniti statut kako bi se Mitrovskom omogućilo da ostane na toj poziciji. 

Od Mitrovskog i predsjednika Saveza Haralampije Hadži-Risteskog se očekuju ostavke.   

A odlazak je najavio i izbornik Srećko Katanec koji se javio iz Ljubljane. 

"Ne želim raditi s drugim ljudima. Ako pokušaju promijeniti predsjednika i glavnog tajnika, mogu odmah tražiti novog izbornika jer odlazim i ja", rekao je Katanec.

Zbog novih okolnosti Katanec nije otputovao u Makedoniju gdje su u tijeku pripreme za prijateljsku utakmicu protiv Albanije koja se igra u veljači. 

UEFA i FIFA nadgledaju situaciju u Makedonskom savezu i poduzet će odgovarajuće korake. Makedonski nogometni savez bi zbog skandala mogao biti i suspendiran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene