Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brazilski nogometaši Ronaldo i Rogerio Ceni od danas su i službeno ušli u Guinessovu u knjigu rekorda kao najbolji strijelac svjetskih prvenstva i vratar koji je zabio najviše pogodaka.


Ronaldo je na Svjetskim prvenstvima u Francuskoj (1998), Južnoj Koreji i Japanu (2002) i Njemačkoj (2006) postigao ukupno 15 pogodaka, prestigavši dosadašnjeg rekordera Gerda Mullera (14).

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo vjeruje da će umrijeti u Rimu: "Bit ću papa, na dužnosti ili u mirovini. Neću se vratiti u Argentinu" Slika nije dostupna VIDEO: Vjera mu pomogla da doživi 114. godinu

Vratar Rogerio Ceni također je bio član brazilske reprezentacije na SP-u 2002 i 2006, ali kao pričuvni vratar nije ulazio u igru, pa je svjetsku slavu postigao pogotcima. Naime, Ceni je dosad u karijeri postigao 66 zgoditaka iz jedanaesteraca ili slobodnih udaraca, a cijelu karijeru branio je samo za brazilski Sao Paulo. Po broju zgoditaka Brazilac je prestigao u knjizi rekorda paragvajskog vratara Josea Luisa Chilaverta, koji je u karijeri 62 puta zatresao protivničku mrežu.