Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ronaldinho i Dos Santos dobivaju EU putovnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilac Ronaldinho i Meksikanac Giovani Dos Santos idući bi tjedan trebali dobiti EU putovnice, čime bi Barcelona u svojim redovima imala samo dvojicu igrača koji nisu iz EU.

Dvojac će radi izdavanja španjolske putovnice morati svečano prisegnuti na španjolski Ustav. Obojica se imati dvojno državljanstvo. 

Pročitajte i ovo Vasilij Anisimov Težak 1,6 milijardi eura Tko je milijarder koji se odrekao ruskog državljanstva, a hrvatsku putovnicu dobio je na preporuku bivšeg ministra Vladimir Putin potpisan dekret Rusija mami strane državljane da se bore protiv Ukrajine, Putin pripremio povlastice

Ronaldinho će se u ponedjeljak pojaviti na sudu u Gavi, nedaleko Barcelone, a 18-godišnji Dos Santos dan nakon njega. 

Tim će potezom Barca 'ostati' na samo dva igrača koji nisu iz EU, a očekuje se da će europske putovnice uskoro dobiti i oni - Kamerunac Samuel Eto'o i Toure Yaya iz Obale Bjelokosti. 

U Barceloni su se nadali da će uspjeti ubrzati Dos Santosov zahtjev, tj. da će dobiti državljanstvo već ovaj tjedan kako bi njegove usluge mogli koristiti već na otvaranju sezone. No, kako su Eto'o, Toure i Ronaldinho zauzeli 3 mjesta predviđena za igrače koji nisu Europljani, mladi će se Meksikanac morati strpiti za nastup u Barceloni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene