Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Romario pozitivan na doping

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legendarni brazilski nogometaš Romario (41) bio je pozitivan na dopinškom testu i do konca cijelog slučaja je suspendiran.

Romario je bio pozitivan koncem listopada nakon utakmice između njegova kluba Vasco da Gama i Palmeirasa. Brazilska zvijezda je potvrdila suspenziju, ali je demantirao uzimanje nedozvoljenih stimulansa. Pozitivan nalaz je opravdao uzimanjem lijeka protiv ispadanja kose.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Korejcu oduzete dvije medalje zbog dopinga Slika nije dostupna Mutu mora Chelseaju platiti 17 milijuna eura zbog 'kokainske afere'

"Već mjesecima uzimam lijek protiv ispadanja kose. Da sam znao da lijek sadrži zabranjene supstance nikada ga ne bi uzeo," kazao je Romario koji je u svibnju prošle godine proslavio 1000-ti pogodak u karijeri. 

Krovna svjetska nogometna organizacija (FIFA) ipak nije priznala njegov ulazak među velikane, obzirom da mu priznaje svega 929 pogodaka, ne ubrajajući 71 pogodak sa neslužbenih utakmica i treninga. I mnogi Brazilci, uključujući i Pelea, smatraju kako Romario nije postigao magični broj od tisuću pogodaka. No, 42-godišnji Romario nije se previše obazirao na kritike.

Romario, kojeg je FIFA 1994. godine izabrala za najboljeg nogometaša svijeta u organizmu je imao tragove finasterida. O njegovoj sudbini odlučit će posebna komisija početkom iduće godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene