Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Romario postigao 999. pogodak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legendarni brazilski nogometaš, 41-godišnji Romario, stigao je na korak do velikog uspjeha - 1000-tog pogotka u karijeri.

U pobjedi Vasco da Game protiv Flamenaga 3:0, Romario je postigao treći pogodak za Vasco što je bio njegov 999 pogodak u karijeri. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ČESTITAMO DOBITNIKU! Provjerite vaše listiće: U Hrvatskoj pogođena petica na Eurojackpotu, pogledajte koliko će sretni dobitnik spremiti u džep Slika nije dostupna Romario se vraća u Vasco?

Vasco iduću utakmicu igra u srijedu protiv slabašnog Americana i Brazilci se već pripremaju za proslavu 1000. pogotka koja će biti popraćena velikim vatrometom, pjesmom i prigodnim trofejom. Utakmica se igra na Sao Januario stadionu, pa je Romario zatražio predsjednika da se utakmica prebaci na velebnu Maracanu.

"Žao mi je što već protiv Flamanga nisam stigao do čarobne brojke. Ovako ću morati pričekati još jednu utakmicu," kazala je bivša zvijezda Barcelone, Valencie i PSV-a iz Eindhovena.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Brazilski nogometni savez nisu službeno potvrdili brojku od 999 pogodaka bivšeg napadača Selecaoa. Mnogi Brazilci, uključujući i nogometnog velikana Pelea, smatraju kako Romario nije ni blizu toj brojci. No, Romario se ne obazire na kritike.

"Želim se u povijest upisati na Maracani, bilo bi to sjajno," dodao je Baixinho (kratki) kako mu glasi nadimak.

Pele je za sad jedini igrač koji je u karijeri prošao granicu od 1000 pogodaka, postigavši 1281 gol u 1363 utakmice. Zanimljivo, Pele je svoj 1000-ti pogodak postigao sa 29 godina, dok Romario trenutačno ima 41 godinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene