Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica navijača Catanije prevezeni su u bolnicu nakon što su ih ispred Olimpijskog stadiona u Rimu izboli navijači Rome. Iako nisu teško ozlijeđeni kako se prvotno mislilo, jedan od njih, koji je primio nož u leđa, ostat će u bolnici oko 3 tjedna.


On je prevezen u bolnicu zajedno s još jednim navijačem koji je ubrzo nakon toga pušten kući. Treći će moći kući tek za nekoliko dana. 

Vezani članci Obiteljsko nasilje, ilustracija Ispovijest žene koja je ostavila svog zlostavljača: "Bila sam sva u modricama. Da nisam pobjegla, bila bih ispod zemlje" Ivan Čorkalo Jesu li navijači na Trgu bana Jelačića kršili mjere? "Prvih par redova je bilo diskutabilno, ostalo sve pod kontrolom"

Sukob je izbio u blizini stadiona Olimpico netom prije početka utakmice, a policija je, poučena prijašnjim iskustvima, brzo smirila situaciju. 

Nakon izgreda oglasili su se i "ultrasi" Rome. "Morali smo intervenirati jer se posljednjih mjeseci navijači Rome progone po cijeloj Italiji. Ovo je bio naš odgovor," stoji u priopćenju ekstremnog krila rimskih navijača.

Talijanske vlasti zbog ovog su izgreda zabranile navijačima Rome odlazak na gostovanje u Genou na prvi susret četvrtfinala Kupa protiv Sampdorije.

Osim u Rimu sukoba je bilo i u Napulju između navijača Napolija i Lazia.

Ovaj incident dogodio se samo 2 mjeseca nakon što je navijača Lazia upucao policajac. Tog tragičnog vikenda odgođena je utakmica Roma - Cagliari, no navijači su ipak divljali po talijanskoj prijestolnici, napadali policijske barake i sjedište Talijanskog olimpijskog odbora. 

>> Video: Policajac ubio navijača Lazia

U Firenzi je navijač Livorna završio u bolnici sa 20 šavova na glavi, nakon što su ga navijači Fiorentine napali i brutalno
pretukli uoči utakmice. U Bergamu se policija sukobila sa stotinjak navijača Atalante dok su pokušavali napasti autobuse koji su prevozili navijače Catanije. 

Utakmica Serie D između Genzana i Normanna prekinuta je početkom drugog poluvremena, kad je linijski sudac pogođen bubnjem bačenim s tribina. Prošle godine Ermanno Licursi,
40-godišnji dužnosnik amaterskog kluba Sammartinesea, poginuo je nakon što je, pokušavajući razdvojiti igrače i navijače koji su počinjali međusobnu tučnjavu krajem utakmice protiv lokalnih rivala Cancallesea, dobio je udarac koji je za njega bio smrtonosan. 

Prošlog travnja talijanske su vlasti predstavile nove mjere za suzbijanje nasilja na stadionima nakon što je u veljači na Siciliji za vrijeme utakmice Catania - Palermo ubijen policajac 38-godišnji Filippo Raciti, bombom u lice dok je sjedio u automobilu, a ozlijeđeno je više od stotine "navijača" i policajaca.

Prema procjeni policije u Italiji ima oko 700 ultra-navijačkih klubova sa 60 tisuća potencijalnih nasilnika. Ti su klubovi i politički vezani ili uz krajnju desnicu ili krajnju lijevicu, a osnovni cilj im je borba protiv policije.