Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rijkaard ostaje, Eto'o ne igra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trener Barcelone, Frank Rijkaard, demantirao je medijske napise da odlazi iz Barcelone, a Samuel Eto'o neće istrčati na travnjak protiv Valencije.

Ugovor mu, kaže Nizozemac, vrijedi do 2009., a u javnost izlazi jer se želi koncentrirati na momčad, kojoj predstoji odlučujući dio sezone.

Pročitajte i ovo Navijači Zanimljiva prijava Dnevnik Nove TV doznao nove detalje o incidentu s ustaškom zastavom na Rujevici NK Rudeš Nemojte doći Srušili snove dvadesetak dječaka samo jednim SMS-om: "Djeca su počela plakati, nije im bilo jasno što su krivo napravili"

'Nikada nikome nisam rekao da odlazim. Sretan sam i čast mi je ovdje raditi. No, bilo bi malo previše da kažem da ću biti ovdje još mnogo godina jer znam kako nogomet funkcionira. Ali za sada ostajem. A kada odlučim otići, prvi ljudi koje ću obavijestiti su predsjednik Laporta i sportski direktor Txiki Begiristain. Oni ipak zaslužuju znati', izjavio je Rijkaard za Marcu.

Ovoga su tjedna mediji izvještavali da Nizozemac osjeća kako mi je ugrožen autoritet jer je Laporta stao na stranu Samuela Eto'a, koji je trenera nazvao 'lošom osobom' nakon što je Rijkaard novinarima rekao da je Kamerunac odbio ući u igru prošloga vikenda.

Inače, Nizozemac se pokazao kao jedan od uspješnijih trenera kluba ikad. Katalonce je doveo do naslova prvaka Europe, a osvojili su i nacionalno prvenstvo dvije sezone zaredom (2004/2005, 2005/2006).

U srijedu Barca nastavlja braniti titulu prvaka Europe, a u Primeri nakon 22 utakmice imaju 46 bodova, tri više od drugoplasirane Seville. Madrid je treći s 41, a Valencija I Atletico Madrid imaju 39 bodova. 


Eto'o ostaje na klupi 

Samule Eto'o izostavljen je iz postave koja će u sutra igrati s Valencijom. Kamerunčev izostanak navodno nema veze s 'trzavicama' s Rijkaardom i Ronaldinhom. Marca piše da je Eto'o sam zamolio trenera da ga izostavi iz momčadi jer osjeća da njegovo koljeno nije do kraja spremno za ulazak u igru. Rijkaard je to potvrdio na konferenciji za novinare.

'Rekao mi je da mu se forma popravlja, ali da bi ipak radije ostao u Barceloni (utakmica se igra u Valenciji) i nastavio raditi na tome', rekao je Nizizemac koji će na Eto'ovo mjesto postaviti Islanđanina Eidura Gudjohnsena.
No, i dalje se ne zna hoće li Kamerunac biti u momčadi koja će ovu srijedu istrčati protiv Liverpoola u nastavku natjecanja Lige prvaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene