Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pučki pravobranitelj Jurica Malčić ponovno je od ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca zatražio da se očituje je li potrebno i hoće li poduzeti korake za uspostavu zakonitosti u upravljanju NK Dinamom.


Malčić je očitovanje zatražio s obzirom na sukob interesa izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića koji se, po Zakonu o sportu, kao član uprave kluba ne smije baviti i menadžerstvom.

Vezani članci Ministar Aladrović slomio lakat Polomljeni ministar Aladrović tražio savjete kako se obući s gipsom, otkrio nam je najmaštovitije: "Rukav na ciferšlus" Slika nije dostupna 'Ne treba strahovati od ekstremnih tumačenja Zakona o suzbijanju diskriminacije'

Malčić se Primorcu prvi put obratio krajem kolovoza, nakon medijskih napisa da su se transferi igrača u inozemne klubove obavljali preko menadžerske tvrtke Mamićevog sina. Pritom se pozvao na Zakon o sportu koji zabranjuje da se član uprave kluba bavi i menadžerskim poslovima.

Iz Ministarstva je Malčiću u dva navrata odgovoreno kako menadžerska tvrtka Mamićevih nije sudjelovala u transferima Eduarda da Silve u Arsenal, Vedrana Ćorluke u Manchester City i ostalim prijelazima igrača, no da 'trenutno formalno postoji sukob interesa'. 

Navedeno je i da je Dinamo izmijenio i dopunio Statut kluba te da se nakon registracije Statuta očekuje 'donošenje odluka o imenovanju osoba na funkcije, koje sukladno njihovom Statutu i Zakonu o sportu, mogu biti imenovane na funkcije i nisu u sukobu interesa'.

S obzirom na protek vremena, kao i na protek rokova za usklađivanje rada i akata klubova sa Zakonom o sportu, ali i na, kako kaže, neodređenost odgovora Ministarstva, Malčić je Primorca ponovno pozvao da se jasno očituje je li potrebno i hoće li poduzeti mjere za uspostavu zakonitosti u upravljanju Dinamom.

Uz to, preporučio je da ministarsvo u primjerenom roku izvijesti saborski Odbor za obitelj, mladež i šport o provođenju Zakona o sportu.