Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prvi put u povijesti otkazan reli Pariz-Dakar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reli Pariz Dakar danas je, dan prije početka, otkazan zbog sigurnosnih razloga u Mauretaniji, objavio je službeni medijski partner događaja.

Daniel Bilalian s France-Televisions, televizijski partner relija, izjavio je za radio postaju Europe-1 da je "razum prevladao" te da je utrka zato otkazana.

Pročitajte i ovo Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza Utrka Holjevka Tradicionalna utrka Holjevka zatvara promet dijelom Zagreba: Pogledajte alternativne pravce

Reli je trebao početi u subotu u Lisabonu, a završiti 20. siječnja u Dakru u Senegalu.

Do otkazivanje je došlo nakon što je francuska vlada upozorila francuske državljane da ne putuju u Mauretaniju gdje su ubijena četiri člana jedne francuske obitelji.

Danas je i francuski ministar Bernard Kouchner ponovio upozorenje obraćajući se ovaj put i organizatorima relija. "Upozoravamo organizatore relija: opasno je. To je vrlo nesigurna regija po kojoj se kreću članovi al Qaede".

Francuski organizator trke Etienne Lavigne jučer je bio
optimističan da će se reli ipak održati nakon što su vlasti u
Mauretaniji, gdje se treba provesti osam etapa, obećale da će mobilizirati oko 4.000 policajaca i vojnika koji bi pratili trku.

Ovo je prvi put da je reli otkazan od svog početka 1979. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene