Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik Mesić primio čelnike FIFE i UEFE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primimo je danas u Predsjedničkim dvorima nogometno izaslanstvo na čelu s predsjednicima Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Josephom Blatterom i Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michelom Platinijem.

U nogometnom izaslanstvu bila su još i pet dopredsjednika Uefe Senes Erzik, Geoffrey Thompson, Angel Maria Villar Liona, Gerhard Mayer-Vorfelder, Marios N. Lefkaritis te predsjednik HNS-a Vlatko Marković i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković ide već u srijedu Sutra dvodnevni sastanak na vrhu čelnika EU-a: U Bruxelles putuje premijer Plenković Andrej Plenković Traže hitan sastanak Plenković, Kurz i još četvorica lidera zbog neisporuke cjepiva pisali čelnicima EU

Predsjednik Mesić je, obračajući se visokim nogometnim gostima, izrazio zadovoljstvo što su oni upravo Zagreb izabrali za domaćinstvo svog kongresa.

"Hrvatska je zemlja sporta, a nogomet je daleko najpopularniji među njima", rekao je predsjednik Mesić i naglasio da je Hrvatska oduvijek imala dobre sportaše koji se prije nisu primjećivali dok smo bili u raznim zajednicama s drugim zemljama. Međutim, naši igrači činili su okosnicu i tih reprezentacija, kazao je predsjednik Mesić.

Predsjednik UEFE Platini zahvalio je Mesiću na toplom prijemu te uputio pohvale predsjedniku Markoviću na pomoći u organizaciji Kongresa.

"Vi ste zemlja od četiri i pol milijuna stanovnika, ali ste i izrazito talentirani za sport i vjerujte mi, nijednoj reprezentaciji svijeta nije drago kad vas imaju za protivnika", kazao je Platini uručujući predsjedniku Mesiću prigodne poklone.

Nazočnima se obratio i predsjednik Fife Joseph Blatter izražavajući zadovoljstvo što može nazočiti 32. kongresu UEFE koji će se sutra održati u Zagrebu. 

On je istaknuo da već više od 30 godina surađuje s predsjednikom HNS-a Vlatkom Markovićem i rekao da naša zemlja, posebno od 2000. godine otkad joj je Predsjednik Mesić na čelu, postiže izuzetne rezultate na svim poljima, a posebice u sportu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene