Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plivanje - Novi svjetski rekord Sullivana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svega 24 sata australski plivač Eamon Sullivan je na nacionalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre po drugi put na 50 metara slobodno isplivao novi svjetski rekord. Novi rekord je 21.28, što je 13 stotinki sekunde bolje vrijeme od njegova jučerašnjeg rezultata.

Svjetski rekord na 50 metara slobodno je srušen već četvrti put u posljednjih šest tjedana, a zanimljivo prije toga je rekord Aleksandra Popova (21.64) skoro osam godina bio nedostižan svima. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Redovni remont Nema gužve na zagrebačkim bazenima: Većina njih opet ne radi Tragedija na maratonu - 2 Obdukcija u tijeku Detalji strašne tragedije na plivačkom maratonu: "U jednom trenu kad se okrenula na leđa..."

Sullivan je prvi put rekord srušio u prošlog mjeseca (21.56), međutim na nedavnom EP-u u Eindhovenu najbolje svjetsko vrijeme u ovoj disciplini je isplivao Francuz Alain Bernard (21.50). Sullivan je uzvratio jučer u polufinalu australskih kvalifikacija za Peking isplivavši vrijeme 21.41, a danas je isplivao još bolji rezultat (21.28).

"Ušao sam u sjajnu seriju, odlično sam radio i ovi rezultati su nagrada za uloženi trud. U Pekingu ću biti još bolji, jer vjerujem kako mogu plivati i brže" kazao je 22-godišnji Australac.

Sullivanov posljednji rezultat je već sedmi svjetski rekord na australskim kvalifikacijama za OI. Njegova djevojka Stephanie Rice je postavila najbolje rezultat na svijetu na 200 (2:08.92) i 400 mješovito (4:31.46), Libby Trinkett (prije udaje Lenton) je postavila rekord na 100 slobodno (52.88), dok su Sophie Edington (27.67) i Emily Seebohm (27.95) rušile rekorde na 50 leđno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene