Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Okupljanje hrvatskih odbojkaških reprezentativaca, koje je bilo predviđeno za danas u 14 sati u zagrebačkom hotelu Holiday Inn, odgođeno je za sutra u 20 sati, izjavio je glavni tajnik HOS-a Petar Rilović.


Glavni tajnik HOS-a je rekao da je okupljanje odgođeno zbog vremenskog tjesnaca u kojem se našao novi izbornik Leo Barić koji je naslijedio smijenjenog Radovana Malevića. 

Vezani članci Slika nije dostupna Nastavlja se sukob u hrvatskoj odbojci Slika nije dostupna Leo Barić novi izbornik muške odbojkaške reprezentacije

Novi izbornik jučer je objavio popis 22 reprezentativca koja su pozvana na pripreme za EP, koje se u rujnu održava u Rusiji, a danas se u hotelu Holiday Inn pojavio samo jedan igrač, debitant Igor Srdoč, koji nije znao da je okupljanje odgođeno. 

>> Odbojkaši nastavljaju pripreme s Malevićem

>> Leo Barić novi izbornik muške odbojkaške reprezentacije

>> Skandal u hrvatskoj odbojci!

"Željeli smo igračima pružiti priliku da srede dojmove jer se nalaze u vrlo neugodnoj situaciji. Ne želim koristiti igrače kao štit i poštovat ću svaku njihovu odluku," kazao je izbornik Barić. U hotelu Holiday Inn pojavio se bivši predsjednik Saveza Ante Baković koji je nedavno izabran za koordinatora između Saveza i reprezentacije, no nije bilo sadašnjeg predsjednika Andrije Popovića. Na jučerašnjem predstavljanju novih izbornika muške (Lea Barića) i ženske reprezentacije (Igora Lovrinova), glavni tajnik HOS-a Petar Rilović zaprijetio je igračima koji će bojkotirati novog izbornika suspenzijama, no Barić je danas poručio kako neće biti kazni.

"Bila je to ishitrena reakcija. Nema nikakvih ucjena i kazni, igračima treba biti čast igrati za reprezentaciju," dodao je Barić.

Inače, smijenjeni izbornik Rade Malević je za danas u 20 sati najavio okupljanje reprezentativaca na Bjelolasici, gdje bi trebali imati zajedničku večeru. 

Prema onome što je objavljeno u hrvatskom tisku, na tom okupljanju bi se trebali pojaviti stožerni igrači hrvatske
reprezentacije, koji izražavaju podršku Maleviću.