Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trideset i osam navijača zagrebačkog Dinama koji su došli u Norvešku kako bi gledali utakmicu trećeg kola skupine D Kupa Uefa protiv Branna iz Bergena, zadržano je u subotu u pritvoru gdje čekaju deportaciju iz Norvške, objavila je lokalna policija.


- U pritvoru su nekoliko sati. Dogovorit ćemo jedan zrakoplov kako bi ih vratio u Hrvatsku, izjavio je za agenciju France Presse Svein Bruaroey, iz policije u Hordalanda (sud-ouest).

Vezani članci Finski navijači Gotovo 300 navijača zaraženo koronavirusom nakon povratka iz Rusije, u zemlju bez testiranja pušteno skoro 800 ljudi Kjelfossen (Foto: Screenshot/YouTube) Dronom snimio bajkoviti vodopad u Norveškoj, snimku je nemoguće opisati riječima

Deportaciju navijača zagrebačkog Dinama obavit će norveški policajci jer ih je trajekt, kojim su trebali iz Norveške otići do Danske a od tamo nastaviti za Hrvatsku, odbio primiti.

- Loše su se ponašali na trajektu kada su dolazili, objasnio je
Bruaroey.

Razlog deportacije je taj da nemaju financijskih sredstava za boravak u Norveškoj, javlja agencija NTB, pozivajući se na izjavu dužnosnika Prizivnog povjerenstva za strance.

Bruaroey nije mogao reći kada će hrvatski navijači napustiti
Norvešku, ali kako prenosi NTB, to bi se moglo dogoditi u ponedjeljak.

Brann je u četvrtak pobijedio Dinamo 2:1.