Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka Davis Cup reprezentacija povela je sa 2:1 protiv Hrvatske u susretu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa u Krefeldu.


Njemački par Michael Kohlmann/Alexander Waske bio je u subotu bolji od Maria Ančića i Ivana Ljubičića sa uvjerljivih 6:4, 6:2, 7:6 (7:5).

Vezani članci Slika nije dostupna Roland Garros: Ljubičić prošao, ispali Karlović i Pandžić Slika nije dostupna Davis Cup: Hrvatska - Italija 1:1

Za par Ančić-Ljubičić ovo je prvi poraz u Davis Cupu nakon šest pobjeda u nizu, a konačnu odluku o pobjedniku donijet će nedjelja, kada se prvo sastaju Ljubičić i Tommy Haas, a potom Ančić i Benjamin Becker.

Hrvatski par bio je posve nemoćan u dvoboju protiv iznimno
raspoloženog njemačkog para, Waske i Kohlmann su u životnoj formi što su i dokazali osvajanjem turnira u Zagrebu prije tjedan dana. Porazu je sigurno kumovala i očita iscrpljenost Marija Ančića, čiji je nastup u nedjelju upitan, a upravo nevjerovatno zvuči podatak da Ljubičić i Ančić u ovom dvoboju nisu nijednom stigli do "break-lopte" na protivnički servis.

U prvom setu je kod 4:4 servis izgubio Ančić, koji je svoj početni udarac izgubio čak dvaput u drugom setu. Treći set ponudio je najviše uzbuđenja, u "tie-breaku" su naši poveli sa 5:2 uz dva Ljubičićeva servisa, no ni to nije bilo dovoljno jer su Nijemci osvojili sljedećih pet poena i zaključili dvoboj koji bi mogao biti presudan.

- Ovaj dvoboj ćemo nastojati što prije zaboraviti. Sutra pada odluka, ja igram protiv Haasa koji je favorit na ovakvoj podlozi, a ja se uzdam u svoj dobar osjećaj i fizičku spremu, kazao je Ljubičić.