Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Clippersi sve bliže Lakersima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši Utah Jazza propustili su odličnu priliku da praktički osiguraju prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja NBA lige izgubivši 89-94 na gostovanju kod Portland Trail Blazersa koji ustvari više niti nemaju izgleda za doigravanje.

Priliku da svoju momčad dovede u vodstvo u posljednjoj minuti dvoboja imao je Gordan Giriček, ali je promašio tricu kod rezultata 87-89 iako je do tog trenutka pogodio tri od četiri pokušaja iza linije od 7.24 metara. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Lakersi jedva pobijedili Spurse Slika nije dostupna Bryant želi napustiti Lakerse

U završnici dvoboja sve koševe za Portland postigao je Brandon Roy i to iz slobodnih bacanja. Roy je dvoboj završio sa 29 pogodaka, dok su kod Utaha najbolji bili Carlos Boozer (21, 21 skok) i Deron Williams (14, 13 asistencija). 

Giriček je za 26 minuta ubacio 13 poena (šut iz igre 5-8, trica 3-5) uz jedan skok.

No, i izravni suparnik Utaha za osiguranje prednosti domaćeg terena, Houston Rocketsi, u srijedu su doživjeli neočekivani poraz, 99-110 na svom terenu od Golden State Warriorsa. Warriorse, koji se još uvijek nadaju prvom ulasku u doigravanje nakon 1994., predvodili su Jason Richardson (27) i Baron Davis (25, 10 asistencija), dok je kod Rocketsa najbolji bio Luther Head (30).

U najjačem dvoboju večeri Chicago Bullsi su iznenađujuće kao gosti sa 106-88 svladali vodeću momčad Istoka Detroit Pistonse. Kirk Hinrich (29) najbolji kod pobjednika, a Chauncey Billups (17) kod poraženih.

Los Angeles Clippersi su u gradskom dvoboju sa 90-82 svladali Lakerse, te im se približili na samo utakmicu i pol zaostatka u borbi za šesto mjesto na Zapadu. Corey Maggette (22) i Chris Kaman (17, 14 skokova) predvodili su ujednačenu momčad Clippersa, dok je Kobe Bryant (29) bio usamljen u napadu Lakersa.

Washington Wizardsi su u najgorem trenutku u sezoni ostali bez dvojice od trojice svojih najvažnijih igrača. 

Samo dva dana nakon ozljede Carona Butlera, Wizardsi su ostali i bez Gilberta Arenasa koji je na samom početku dvoboja protiv Charlotte Bobcatsa ozlijedio koljeno i mogao bi također propustiti ostatak sezone, ali i početak doigravanja. 

Tako oslabljeni Wizardsi izgubili su sa 100-108 od Bobcatsa. Gerald Wallace (27, 12 skokova) najbolji kod Charlottea, a Antawn Jamison (25) kod Washingtona.

Toronto Raptorsi napravili su veliki korak ka poziciji broj tri na
Istoku u doigravanju 111-108 pobjedom protiv Orlando Magica koji time ima sve manje izgleda za ulazak u postsezonu. 

Chris Bosh (28, 10 skokova) pogodio je ključna slobodna bacanja u završnici dvoboja kojima je postavio konačan rezultat, dok je tragičar utakmice na kraju ispao Hedo Turkoglu (37) koji je u prethodnom napadu promašio šut kojim je mogao dovesti Orlando u vodstvo.

Hrvatski igrač Damir Markota odgrao je šest minuta za svoje Milwaukee Buckse koji su sa 98-89 svladali Boston Celticse, te je za to vrijeme postigao dva poena.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene