Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Policajac ubio navijača Lazia

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na stajalištu na autocesti Rim - Milano pokraj mjesta Arezzo, policajac je u neredima ubio jednog od navijača Lazia. To je izazvalo pobunu navijačkih skupina svih klubova protiv policije pa navijači traže ostavku ministra unutarnjih poslova Giuliana Amata.

Nakon što je policajac ubio navijača Lazia na autocesti Rim - Milano, došlo je do napada navijača na policajce u nekim talijanskim gradovima, posebno u Bergamu, gdje su dva policajca ranjena. 

Pročitajte i ovo Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 5 Neredi nakon utakmice Policija objavila detalje: U napadu navijača ozlijeđeno 8 policajaca, trojica uhićena Slika nije dostupna Neredi na utakmici Veleža i Zrinjskog, ozlijeđen dječak

Mladi navijač Lazia Gabriele Sandri (26), inače poznati DJ u čuvenom rimskom klubu 'Piper', ubijen je metkom ispaljenim iz pištolja policajca.

>> Italija: Navijači napali policijsku stanicu u Rimu 

Na stajalištu autoceste došlo je do sukoba među navijačima Lazia i Juventusa. Na autocesti A1, Rim - Milano, pokraj Arezza zaustavili su se navijači Lazia, koji su putovali za Milano, i navijači Juventusa, koji su putovali u Parmu, odnosno u gradove u kojima igraju njihovi klubovi. 

Prema prvim podacima čini se da je Sandrija ubio policajac pucajući iz pištolja. Policija je, čini se, intervenirala kako bi razdvojila sukobljene navijače, a tom je prilikom jedan od njih pucao u zrak. 

No, mladić je, čini se, ubijen u svome automobilu, a ne za vrijeme sukoba. Sukob između navijača je već prestao i mladić je s prijateljima trebao nastaviti put kada ga je metak pogodio u vrat. 

Šef policije u Arezzu Vincenzo Giacobbe izjavio je da će učiniti sve kako bi se saznala istina od događaju. 

Predsjednik Nogometnog saveza Antonio Matarrese zajedno s ministrom unutarnjih poslova donio je odluku o odgađanju današnje utakmice Inter-Lazio zbog događaja na autocesti. 

Pošto su čuli da je policajac ubio jednog navijača, pokraj svih stadiona u Italiji gdje se danas igraju utakmice, došlo je do napetosti između navijača i policije. U Bergamu je došlo do fizickog obračuna, a u Milanu su navijači tražili ostavku ministra unutarnjih poslova Amata. 


 
Sukob navijača Veleža i Zrinskog u Mostaru

Jedna je osoba teže, a više lakše ozlijeđeno u nemirima u Mostaru koji su se dogodili u noći sa subote na nedjelju u središtu grada nakon sukoba navijača nogometnih klubova Zrinskog i Veleža, objavila je u nedjelju ujutro mostarska policija. 

Neredi navijača su se smirili nakon intervencije policije, dodala je policija.

Ovaj sukob skupina navijača dvaju mostarskih nogometnih klubova Zrinskog i Veleža izbio je uoči međusobne prvenstvene utakmice ovih dvaju ekipa u nedjelju, izvjestili su lokalni mediji. 

Navijači Zrinskog su iz zapadnog (većinskog hrvatskog) a Veleža iz istočnog (većinski bošnjačkog) dijela Mostara. Ovi su se neredi dogodili u blizini mostarske prometnice Bulevar na mjestu nekadašnjih (ratnih) hrvatsko-bošnjačkih sukoba u tom gradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene