Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Neredi na utakmici Veleža i Zrinjskog, ozlijeđen dječak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je dječak teško ozlijeđen u subotu tijekom nogometne utakmice između mostarskih klubova Velež i Zrinjski. Dječaku je u ruci eksplodirao 'topovski udar', a sudac je na pola sata prekinuo susret. Obračun navijačkih skupina uspjela je spriječiti policija.

Susreti mostarskih klubova iz ratom podijeljenog grada na većinski hrvatski i bošnjački dio redovito su obilježeni izgredima.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak Ilustracija Tko je zakazao? Grci su znali za dolazak BBB-a, tvrdi hrvatska policija: Obavijestili su ih na vrijeme

Dječak koji je skupljao lopte na stadionu u Vrapčićima pokušao je jednu od eksplozivnih naprava 'topovski udar', koje su bacali navijači Zrinjskog, odbaciti s travnjaka. U tom trenutku došlo je do eksplozije u kojoj mu je teško ozlijeđena šaka i otkinut palac.

Hitno je prebačen u mostarsku bolnicu, a liječnici su mu ipak uspjeli spasiti prst.

Sudac je nakon incidenta prekinuo susret nakon čega su navijači Veleža, pripadnici skupine 'Red Army', provalili na travnjak i pokušali se sukobiti s navijačima Zrinjskog. 

Spriječili su ih pripadnici specijalne postrojbe MUP-a Hercegovačke županije. Specijalci su za vrijeme stanke ispraznili tribinu s navijačima Zrinjskog i time spriječili sukobe među navijačkim skupinama.

Sam početak nogometnoga susreta protekao je u znaku napetosti jer je službeni spiker gledatelje pozdravio islamskim pozdravom 'Sellam aleikum', a održana je i minuta šutnje za stradale pripadnike Armije BiH u zgradi Vranice u Mostaru, koji su ubijeni u hrvatsko-bošnjačkome ratu, a čija su tijela nedavno pokopana u Mostaru. Za to vrijeme navijači Veleža psovali su i vrijeđali nogometaše Zrinjskog te vikali 'Gazi ustaše'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene