Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Navijači bojkotirali nogometnu vrstu BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometna vrsta Bosne i Hercegovine jučer je u prijateljskoj utakmici odigranoj u Zenici svladala izabranu momčad Azerbejdžana rezultatom 1:0, no taj je blijedi susret u kojemu su na strani BiH nastupili uglavnom debitanti obilježio prije svega rakordno mali broj gledatelja koji su se okupili na stadionu NK "Čelik".

Tek nešto više od 100 ljudi bilo je na tribinama a organizator Nogometni savez BiH (NSBiH) potvrdio je kako je zapravo prodano samo pet ulaznica.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Slika nije dostupna Video: Navijači kamenjem i bakljama gađali Nogometni savez BiH

Nešto ranije tog dana na stadionu "Koševo" u Sarajevu bilo je međutim više od 15 tisuća navijača koji su došli kako bi gledali revijalnu utakmicu organiziranu u znak prosvjeda zbog stanja u bosanskohercegovačkom nogometu te kako bi još jednom zatražili odlazak čelnika NS BiH sa sadašnjih dužnosti.

"Savez napolje" orilo se sa tribina koševskog stadiona dok su na travnjaku igrale momčadi koje su vodili donedavni izbornik BiH Meho Kodro i njegov pomoćnik Elvir Bolić.

Navijači i igrači ovime su još jednom poručili kako im je cilj vidjeti leđa predsjedniku NS BiH Ilji Dominkoviću, potpredsjednicima Bogdanu Čeki i Sulejmanu Čolakoviću kao i svim članovima Izvršnog odbora te glavnom tajniku Munibu Ušanoviću.

Među gledateljima na Koševu našao se i Visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajačak.

"Lijep je dan pa sam došao", našalio se Lajčak no odmah je dodao kako je tu bio i iz drugih razloga.

Istaknuo je kako ne želi da se politika miješa u nogomet, no dodao je kako je važno da i u toj oblasti prevlada profesionalizam i znanje.

"Podržavam sve zdrave segmente u BiH društvu kao i svaku građansku inicijativu koja vodi napretku", kazao je slovački diplomat koji je ovime poručio i što misli o sadašnjem vodstvu NS BiH.

Meho Kodro čija je smjena s kormila nogometne vrste BiH i pokrenula val nezadovoljstva u javnosti kazao je kako je zadovoljan time što se glasno čuje ono što ljubitelji nogometa misle.

"Na fin način kazali smo što mislimo. Neka ljudima koji vode naš nogomet bude jasno da imamo drugačija razmišljanja od njihovih", kazao je Kodro najavljujući kako će se s ovakvim zbivanjima nastaviti sve dok se stanje u bosanskohercegovačkom nogometu ne promijeni.

Denijal Pirić kojega je aktualno vodstvo NS BiH postavilo za privremenog izbornika nakon utakmice s Azerbejdžanom mogao je kazati tek kako mu nije lako.

"Niti jednom treneru ne bih poželio ono što se meni zbivalo u proteklih pet dana", kazao je Pirić koji, po svemu sudeći, jedva čeka da se oslobodi sadašnje zadaće.

Predsjendik NS BiH Iljo Dominković za to je vrijeme boravio u Sydneyju na kongresu FIFA-e tražeći tamo potporu za ostanak na sadašnjoj dužnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene