Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Murray: 'Namještanje mečeva je javna tajna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi tenisači su svjesni kako su neki susreti u muškoj konkurenciji namješteni, izjavio je britanski tenisač Andy Murray.

'Razočaravajuće je to za sve tenisače, ali svi znaju da se to događa', rekao je Murray.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP Miami - pobjeda Ančića Slika nije dostupna 'Tenisačicama koje budu namještale mečeve doživotna zabrana natjecanja'

'Teško je dokazati da je netko pustio meč ili nije pokušao
pobijediti. Mogu pokušavati igrati najbolje što mogu do zadnjih gemova svakog seta, a onda napraviti par pogrešaka, par dvostrukih pogrešaka na servisu i to je to', dodao je Murray, trenutačno 18. igrač svijeta.

BBC tvrdi kako je nekoliko vodećih kladioničarskih kuća izrazilo zabrinutost zbog rezultata u nekoliko mečeva.

U kolovozu je internet kladioničarska kuća Betfair odbila isplatiti oklade na susret između Rusa Nikolaja Davidenka i Argentinca Martina Vasalla Arguella na ATP turniru Sopot zbog sumnji da je meč bio namješten.

Betfair je čitav slučaj prijavio ATP-u koja je pokrenula istragu o meču u kojem je 87. tenisač svijeta Arguello pobijedio prvog nositelja i četvrtog igrača sa ATP liste Davidenka. Davidenko je prvi set dobio 6:2, nakon čega je Betfair počeo dobivati veliki broj uplata na pobjedu Arguella.

Do kraja susreta ukupno je uplaćeno sedam milijuna dolara, što je oko deset puta više od uobičajenog iznosa za teniske susrete tog ranga. 

Arguello je drugi set dobio rezultatom 6:3, a u trećem je vodio sa 2:1, kada je Davidenko predao meč zbog ozljede skočnog zgloba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene