Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskom sudu u Zagrebu, izvršnom dopredsjedniku NK 'Dinama' Zdravku Mamiću izrečena je uvjetna kazna zatvora na šest mjeseci uvjetnog zatvora, uz rok kušnje od dvije godine.


Nepravomoćna presuda je izrečena zbog napada na bivšeg pročelnika u zagrebačkoj gradskoj upravi Miljenka Mesića i uništavanja službenih dokumenata gradskog poglavarstva. 

Vezani članci Ranko Bon Aktivist koji je načelnika nazvao pravim žoharom dobio na sudu za ljudska prava: ''To bila rasprava od javnog interesa'' Zoran Mamić Zoran Mamić danas otputovao u BiH: Iako je pravomoćno osuđen, za to putovanje nema nikakvih zapreka

U ponovljenom postupku zagrebački Općinski sud Mamiću je zbog prijetnji Mesiću dosudio šest mjeseci, a zbog uništavanja dokumentacije četiri mjeseca zatvora.

Kazna mu je objedinjena u šest mjeseci uvjetno, uz dvogodišnji rok kušnje. U tom razdoblju Mamić će, prema odluci suca Marijana Bertalaniča, morati posjećivati psihijatra. Ako to ne učini ili u počini teži prekršaj Mamiću prijeti pola godine zatvora. 

Mamić nije bio na objavi presude na koju ima pravo žalbe.

>> Dinamo: Ne komentiramo nepravomoćne presude

Mamić i bivši pročelnik Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša potukli su se 2003. godine u uredu tadašnje gradonačelnice Vlaste Pavić, nakon čega je Mamić zaprijetio Mesiću kako će mu 'on presuditi'. 

Svađa i tučnjava izbila je zbog lokacijske dozvole i neslaganja oko Mamićevog projekta Eurotowerovog nebodera u Vukovarskoj ulici.