Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubičić: Kriviti mogu samo sebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od četvero hrvatskih predstavnika koji su danas izašli na teniske terene u Melbourneu, samo je Mario Ančić prošao u drugo kolo Australian Opena. Najveće razočaranje priredio je četvrti nositelj prvog Grand Slama sezone Ivan Ljubičić, koji je nakon skoro tri sata borbe izgubio od Amerikanca Mardyja Fisha. Amerikanac je slavio sa 4-6, 7-6 (2), 6-4, 6-4.

'Srećom, naviknuo sam na razočaranja na Grand Slam turnirima', našalio se nakon meča Ljubičić. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP Monte Carlo: Ljubičić lako protiv Kuertena Slika nije dostupna Ančić: 'Odlučit će servis'

'Mogu samo sebe kriviti. Nakon što sam osvojio turnir u Dohi u Melbourne sam stigao s velikim očekivanjima. Čini mi se da sam si nepotrebno stvorio psihološki pritisak. Kad igram na ATP turnirima onda se doista osjećam kao četvrti igrač svijeta, no čim dođem na Grand Slam turnire osjećam veliki pritisak', izjavio je Ljubičić. 

'Do zadnjeg trena sam vjerovao kako mogu napraviti preokret, ali Fish bi uvijek pronašao pravi udarac. Odigrao je odličan meč, a dobro je i servirao' dodao je Ivan.

Ljubo je prošle godine igrao u četvrtfinalu Australian Opena, a sada se zaustavio već na prvoj prepreci. Na posljednja dva Grand Slam turnira ispao je u prvom kolu, na US Openu izgubio je od Feliciana Lopeza, a sada je bio bolji Mardy Fish.

Mario Ančić je lakoćom pobijedio Japanca Goa Soedu, koji je na turnir ušao s pozivnicom. Bilo je 6-4, 6-3, 6-2 za hrvatskog tenisača.

Ančić u sljedećem kolu igra protiv 23-godišnjeg Španjolca Guillerma Garcije-Lopeza, kojeg je prošle godine pobijedio na zemljanoj podlozi turnira u Hamburgu.

Ivo Karlović se, kao i Ljubičić, već u prvom kolu oprostio od
Australian Opena. Austrijanac Jurgen Melzer pobijedio je Karlovića sa 6-4, 6-4, 7-6 (6). Karlović je zabio 27 aseva, a njegov protivnik samo jedan. Hrvatski tenisač imao je četiri prilike za break, ali nije niti jednu iskoristio, dok je Melzer od tri šanse dvije pretvorio u break.

Karolina Šprem, koje je nekad bila među 20 najboljih na svijetu, u prvom je kolu izgubila od Ruskinje Marije Kiriljenko. Bilo je 3-6, 6-3, 6-1 za rusku igračicu. Šprem je imala 27 izravnih poena više od Kiriljenko. No, ponovno su je skupo koštale neprisiljene pogreške. Napravila ih je čak 47 više od svoje protivnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene