Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ančić: 'Odlučit će servis'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U polufinalnom dvoboju između mene i Ivana Ljubičića odlučit će servis, onaj tko bude imao bolji početni udarac, taj će i pobijediti. Ovo je najbolji mogući ishod za ovaj turnir i u petak očekujem punu dvoranu, kazao je nakon četvrtfinalne pobjede nad Nizozemcem Robinom Haseeom Mario Ančić.

U petak se u polufinalu Zagreba sastaju Ljubičić i Ančić i to će biti tek drugi put u povijesti da dva hrvatska tenisača igraju u polufinalu jednog ATP turnira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Davis Cup: Ančić ipak samo navijač Slika nije dostupna ATP: Ljubičić osmi, a Ančić na 13. mjestu

Ančić je uspio u tri seta nadigrati Nizozemca, a prema vlastitome priznanju veliki udio u pobjedi imale su informacije koje su mu o Nizozemcu dali upravo Ljubičić i Marin Čilić, koji su igrali protiv mlade nade nizozemskog tenisa.

"Razgovarao sam i sa Marinom i sa Ivanom i to mi je strašno pomoglo. Haase je jedan od najboljih mladih igrača na svijetu, a ja sam večeras protiv njega morao zaslužiti svaki poen jer mi ništa nije dao. Već sam prije rekao da je za mene pobjeda sam dolazak u Zagreb, zbog bolesti stvarno nisam ništa očekivao i ovo polufinale je doista vrhunski doseg. Šteta što se Ljubo i ja ne sastajemo u finalu, ali barem će jedan Hrvat biti u finalu", kazao je Ančić nakon svojeg prvog plasmana u polufinale jedinoga hrvatskoga dvoranskoga ATP turnira. 

>> ATP Zagreb: U polufinalu Ančić protiv Ljubičića

Ančić je zbog bolesti propustio Australian Open i sezone je započeo prije dva tjedna plasmanom u finale Marseillea, a u petak ga čeka teška zadaća protiv Ljubičića koji u dosadašnja tri izdanja Zagreb Indoorsa ima omjer od 12 pobjeda i samo jedan poraz.

Ljubičić i Ančić igrali su dosad četiri puta i to svaki puta na tvrdoj podlozi. Ljubičić je slavio triput, uključujući i polufinale Marseilla 2005., dok je jedina Aneičeća pobjeda bila također u Marseilleu godinu dana poslije u četvrtfinalu.

U petak su u Zagrebu na rasporedu polufinala, a prvi će na teren u 17 sati "lucky loser" Ukrajinac Serhij Stahovski i pobjednik dvobojaTalijana Bolellija i Belgijanca Rochusa, a nakon tog dvoboja gledatelji u Ledenoj dvorani Doma sportova nazočit će "hrvatskom obračunu" Ančića i Ljubičića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene