Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lippi umjesto Mourinha?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda čelnici engleskog nogometnog prvaka Chelsea šute oko mogućeg odlaska Josea Mourinha iz kluba, čini se kako su na Stamford Bridgeu pronašli zamjenu za Portugalca. To je Marcello Lippi, trener koji je talijansku reprezentaciju doveo do svjetske krune.

Jedan od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka nakon World Cupa je uzeo kraći odmor. Vrijeme je provodio na jedrenju i odmarajući se daleko od nogometnih stadiona. Međutim, u jednom od posljednjih razgovora za talijanske novine Lippi je najavio skori prekid odmora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mourinho: Želim da Chelsea osvoji prvenstvo i Ligu prvaka Slika nije dostupna Lippi brani Cristiana Ronalda

"Ne želim žuriti i do konca travnja ću donijeti odluku gdje ću
nastaviti karijeru," poručio je bivši trener Juventusa, Intera,
Napolia, Atalante i Cesene.

Bolji poznavatelji prilika u redovima engleskog prvaka tvrde kako su Roman Abramovič i njegova desna ruka Peter Kenyon već kontaktirali Lippija i samo se čeka novi pogrešni korak Mourinha. Posljednji slabiji rezultati, te loša igra koju pruža Chelsea zategnuli su odnose između prgavog Portugalca i ruskog tajkuna. 

Mourinha je posebno pogodilo što su mu Abramovič i direktor kluba Fran Arnesen zatvorili blagajnu za nova pojačanja za koje menadžer Bluesa smatra kako su neophodna u borbi za englesko prvenstvo i Ligu prvaka.

Razočarani Mourinho povjerio se najbližim prijateljima kako će na koncu sezone napustiti klub. Medijska nagađanja o Mourinhovom odlasku iz kluba natjerala su i igrače na reakciju. Predvođeni kapetanom Johnom Terryem pružili su podršku svom menadžeru.

"Jose Mourinho je najbolji trener na svijetu i nema govora o njegovom odlasku. Svi smo u svlačionici jedinstveni, Mourinho mora ostati u klubu," poručili su igrači.

Čelnici kluba za sada ne žele službeno komentirati vijesti o dolasku Lippija, za sada šuti i talijanski stručnjak, no oglasio se Mourinho.

"Još uvijek sam mlad za menadžera, no dovoljnom sam star i iskusan da vidim neke stvari. Mnogo toga sam prošao i vrlo dobro znam da u nogometu nikada niste 100 posto sigurni. Klub je važniji od mene i budućnost kluba je važnija od moje budućnosti," poručio je Mourinho.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene