Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Ferguson uvjeren u prolaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson uvjeren je da 'Crveni vragovi' unatoč porazu u Rimu od 2:1 mogu preokrenuti rezultat u svoju korist i proći u polufinale Lige prvaka.

Iako statistika nije na njihovoj strani (Manchester je posljednjih godina 5 puta bio u sličnoj situaciji i svih 5 puta su isplali iz natjecanja), Ferguson je uvjeren da United na Old Traffordu može preokrenuti rezultat jer su u cijeloj svojoj 50-godišnjoj europskoj povijesti samo 7 puta izgubili na svom terenu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rim: Izbodeno 5 navijača Manchestera Slika nije dostupna Video: Roma u Manchesteru traži osvetu

"To nije loš rekord. Old Trafford je mjesto gdje nijednoj momčadi nije svejedno doći i Romi večeras neće biti lako. S druge strane, mislim da su moji dečki dokazali da mogu podnijeti pritisak, a Manchester je poznat po tome da se brzo oporavlja od poraza. Izgubiti utakmicu nije neuobičajena stvar u nogometu", rekao je Ferguson.

United će večeras zaigrati bez ozlijeđenog Louisa Sahe i Paula Scholesa koji je u Rimu zaradio crveni karton.  Ferguson ne može računati ni na obrambeni trojac - Garyja Nevillea, Patrica Evru i Nemanju Vidića. No, ako obrana i Van der Sar uspiju zadržati Romu na jednom kraju terena, sve Fergusonove nade položene su u napadače Wayneu Rooneyu i Cristianu Ronaldu. Oni bi trebali odvesti Manchester među četiri najbolja kluba u Europi prvi puta nakon 2002. 

No, optimističan je i trener Rome Luciano Spalletti. 

"Pokazali smo da smo dobra momčad, bez greške u obrani. To moramo ponoviti, bilo bi rizično pokušati drugi pristup protiv momčadi kao što je Manchester", rekao je Spalletti. 

Roma će na Old Trafford istrčati bez suspendiranog Simona Perrotte, no Spalletti ovaj put može računati na Davida Pizarra koji je, također zbog suspenzije, propustio utakmicu u Rimu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene