Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kranjčar i Matthaus u užem krugu kandidata za novog izbornika BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao bi postati netko od inozemnih stručnjaka, među kojima su i Zlatko Kranjčar te Lothar Matthaus, prenose u srijedu bosanskohercegovački dnevni listovi.

Dopredsjednik Nogometnog saveza BiH (NSBiH) Sulejman Čolaković potvrdio je za "Dnevni avaz" kako se popis kandidata za dužnost izbornika sveo na četiri imena nakon što su od natjecanja odustali Meho Kodro, Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević. Sada su u igri, uz Kranjčara i Matthausa, Čeh Jiri Plišek, te Vlatko Glavaš.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

Njemački trener Matthaus, prema navodima "Nezavisnih novina", pristao je biti bosanskohercegovačkim izbornikom i to za mjesečnu plaću od deset tisuća konvertibilnih maraka (oko pet tisuća eura).

- Matthaus nam je napisao kako prihvaća uvjete koje je imao nedavno smijenjeni Fuad Muzurović... Ako on bude naš izbor, za pet minuta ćemo moći napraviti ugovor, izjavio je drugi dopredsjednik NSBiH Bogdan Čeko. Dodao je kako je Matthausa "ulovio" na konstataciju da će, bude li izabran, "imati veću plaću od predsjednika države".

Napomenuo je kako je Matthaus tražio i dobio jamstva da će za
reprezentaciju ponovno igrati skupina najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša koji su bojkotirali nastupe u dresu s državnim grbom nezadovoljni ranijim stanjem u NSBiH, kao i stručnim vodstvom, te ranijim izbornicima Blažom Sliškovićem i Fuadom Muzurovićem.

O novom izborniku Izvršni odbor NSBiH treba odlučiti do 8. siječnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene