Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Košarka: Rusi prvaci Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši Rusije osvojili su naslov europskih prvaka svladavši u finalu Eurobasketa u Madridu domaćina i aktualnog svjetskog prvaka Španjolsku sa 60-59 (11-22, 20-12, 15-15, 14-10).

Pobjedu Rusiji donio je naturalizirani Amerikanac Jon Robert Holden koji je fantastično odigrao samu završnicu. Prvo je 30-ak sekundi prije kraja kod vodstva Španjolske 59-58 oduzeo loptu Pau Gasolu, da bi potom dvije sekunde prije završetka pogodio iz teške situacije za vodstvo Rusije 60-59. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EP košarka: Španjolska izbacila Njemačku, Rusija Francusku Slika nije dostupna EP košarka: Hrvatska sutra s Litvom

U preostalom vremenu Gasol je pokušao šutem sa 6 metara preokrenuti rezultat, ali je njegov pokušaj ostao na obruču, te je tako najbolji španjolski igrač postao tragičar finala. Štoviše, jer je promašio čak sedam slobodnih bacanja.

Ovo je prvi naslov europskog prvaka za Rusiju nakon raspada SSSR-a, dok Španjolska i dalje mora čekati na svoj prvi naslov kontinentalnog prvaka. Ovo je Španjolskoj bilo šesto finale i šesti poraz nakon 1935, 1973, 1983, 1999 i 2003.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene