Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EP košarka: Hrvatska sutra s Litvom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjem susretu F skupine drugog kruga košarkaškog prvenstva Europe Litva je jučer pobijedila Sloveniju 80:61 i izborila plasman u četvrtfinale u kojem će odmjeriti snage protiv hrvatske reprezentacije.

Litva je u susretu koji je odlučivao o pobjedniku skupine F deklasirala Sloveniju sa 19 razlike i plasirala se u četvrtfinale bez poraza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EP košarka: Slovenija - Francuska 88:74 Slika nije dostupna EP košarka: Španjolska izbacila Njemačku, Rusija Francusku

Najefikasniji igrači u redovima Litve bili su Šiškauskas (21) i
Songaila (17) i Lavrinovic (14), dok su Sloveniju predvodili Laković (15) i Smodiš (11). 

FRANCUSKA - TURSKA 85:64

U susretu koji nije imao rezultatsku važnost reprezentacija Francuske je pobijedila Tursku 85:64 i tako potvrdila treće mjesto u skupini F drugog kruga Europskog prvenstva košarkaša. Turska se i prije ove utakmice oprostila od plasmana u četvrtfinale.

Najefikasniji u redovima francuske vrste bili su Diaw (18), Kirksay (15), Badiane (12), dok je Parker zabio svega šest koševa. Turke su predvodili Peker (19), Kutluay (9) i Turkoglu (9).


NJEMAČKA - ITALIJA 67:58 

U susretu koji je odlučivao o četvrtoj poziciji u skupini F drugog kruga Europskog košarkaškog prvenstva i posljednjem putniku u četvrtfinale Njemačka je u Madridu pobijedila Italiju 67:58.

Ovom pobjedom njemačka vrsta je izborila ogled protiv Španjolske u četvrtfinalu dok su Talijani ispali iz borbe za medalje. Nijemci su odigrali taktički vrlo mudru utakmicu, dok su Talijani razočarali u svim elementima igre. U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Nowitzki (15), Herber (15) i Hamann (10), dok su Talijane predvodili Belinelli (25), Bulleri (8) i Marconato (6).

Parovi četvrtfinala: 

ČETVRTAK:

Rusija - Francuska (19.00)

Španjolska - Njemačka (21.30)

PETAK:

HRVATSKA - Litva (19.00)

Slovenija - Grčka (21.30)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene