Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Klinsmann odlazi, Loew dolazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Gerhard Mayer-Vorfelder izjavio je danas za novinsku agenciju DPA da Juergen Klinsmann napušta mjesto izbornika reprezentacije.

Ova odluka iznenadila je sve u Njemačkoj, budući da je 41-ogodišnji Klinsmann imao podršku cjelokupne javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Isključeni austrijski i njemački izbornik, Njemačka u četvrtfinalu Slika nije dostupna EURO: Nastavlja se "medijski rat" Poljaka i Nijemaca, reagirala i UEFA

"Klinsmann me je jučer popodne izvijestio da neće produžiti ugovor. Jako mi je žao zbog ove odluke, no moramo je prihvatiti. Klinsmann je pokazao da može micati planine i tko god ga naslijedi morat će nastaviti putem koji je zacrtao", rekao je Gerhard Mayer-Vorfelder.

Odluka je pala, Njemački nogometni savez za izbornika reprezentacije imenovao je 46-godišnjeg Joachima Loewa, dosadašnjeg Klinsmannovog pomoćnika. 

Loew je s Klinsmannom radio od kolovoza 2004. Tijekom trenerske karijere vodio je, među ostalim, Stuttgart, Fenerbahče i bečku Austriju. Među kolegama je poznat kao odličan analitičar.

Klinsmann je reprezentaciju preuzeo u srpnju 2004., nakon debakla na EP u Portugalu. Sve do početka SP-a u Njemačkoj je bio stalno kritiziran zbog svojih trenerskih metoda. Zamjeralo mu se i što s obitelji živi u Kaliforniji.

No, kad se na SP-u pokazalo da njemačka reprezentacija djeluje moćno, te da igra atraktivan napadački nogomet, umjesto kritika na Klinsmannov račun počele su stizati pohvale sa svih strana, od navijača do trenera. 

Zavladalo je mišljenje kako je Klinsmann preporodio njemačku reprezentaciju, koja je pod njegovim vodstvom igrala atraktivan napadački nogomet i zahvaljujući tome osvojila treće mjesto na SP-u.

"Bila je ovo teška odluka i ovom prilikom želim svima zahvaliti za ove dvije prelijepe i uzbudljive godine koje sam proveo na kormilu reprezentacije. Želim se vratiti svojoj obitelji i životu bez stresa. Mislim da sam zaslužio godišnji odmor od barem šest mjeseci", izjavio je Klinsmann na današnjoj konferenciji za novinare u Frankfurtu.

Ayala napušta Valenciju?

Reprezentativni branič Valencije Roberto Ayala razmišlja o odlasku u Villarreal. Tom 32-ogodišnjaku u Villarrealu nude trogodišnji ugovor vrijedan šest milijuna eura.

Ayali ugovor s Valencijom ističe u ljeto sljedeće godine. Argentinski nogometaš je s Valencijom osvojio dva naslova prvaka Španjolske, te Kup Uefe. Smatra ga se jednim od najboljih braniča na svijetu, no zbog sukoba njegovog menadžera i predsjednika Valencije, već se dugo nagađa o njegovom odlasku u drugi klub.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene