Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nogometni savez Katara želi unajmiti oko 10.000 Vijetnamaca koji bi navijali za tu zemlju na utakmicama Azijskog kupa koji se održava u Hanoju od 7. do 29. srpnja.


Delegati iz Katara raspitivali su se za oko 10.000 lokalnih navijača tijekom nedavnog obilaska stadiona My Dinh u Hanoju, gde će Katar u Grupi B igrati protiv Vijetnama, Japana i Ujedinjenih Arapskih Emirata, izvijestile su dnevne novine Thanh Nien. 

Vezani članci Vlada osuđuje divljanje navijača u Borovu Policija zbog sramotnih poruka u Borovu privela 14 osoba, slijedi im kaznena prijava zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju Vlada osuđuje divljanje navijača u Borovu Vlada najoštrije osudila ponašanje navijača u Borovu: "Za to nema i ne može biti opravdanja"

Novine, koje kao izvor navode vojsku, tvrde da su katarski delegati već naručili odjeću za navijače-plaćenike. Navodno im je rečeno da kontaktiraju lokalne studenske udruge kako bi pronašli dovoljan broj navijača za manifestaciju koju Vijetnam organizira u suradnji s Inonezijom, Malezijom i Tajlandom.

Unatoč popularnosti nogometa u Kataru i naporima da se domognu nekoliko velikih imena, utakmice domaće lige su slabo posjećene, a reprezentacija ima tek mali broj navijača koji je prate na natjecanjima izvan zemlje.

Katar je inače, zemlja vrlo bogata naftom i plinom, sa samo 744.000 stanovnika, od kojih su mnogi radnici iz južne Azije ili sa Filipina.