Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlović: 'Počeo sam razmišljati o nebitnim stvarima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč tome što je poražen u finalu ATP turnira u San Joseu, hrvatski tenisač Ivo Karlović, koji će za devet dana proslaviti svoj 28. rođendan, ima puno razloga za zadovoljstvo. Odigrao je odličan turnir, a na najnovijoj ATP ulaznoj listi napredovao je za čak 33 mjesta i sada je 70. igrač svijeta.

Karlović je u finalu protiv Škota Andyja Murrayja dva puta bio blizu dobitka meča. Nakon što je dobio prvi set u tie-breaku, Karlović je već u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Murrayju. No, već u sljedećem gemu izgubio je prednost. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže isplatu Tijekom mise za spašene rudare, njihovi kolege prosvjedovali Slika nije dostupna Stijena je čvrsta Čile: Tunel do rudara je u dobrom stanju i treba ga samo učvrstiti

Murray je još jednom oduzeo servis Karloviću, te je poravnao na 1-1 u setovima. Drugu veliku priliku Karlović je imao kod 5-5 u odlučujućem setu. No, Murray je asom uspio spasiti break-loptu. Odluka je pala u tie-breaku i Murray je na kraju slavio sa 6-7 (3), 6-4, 7-6 (2).

Karlović je u finalu zabio 26 aseva, a ukupno 113 na turniru.

'Nakon što sam na početku drugog seta napravio break pomislio sam kako je sad sve gotovo i kako ću osvojiti svoj prvi ATP turnir. Počeo sam ramišljati o stvarima koje su nebitne i sada mi se čini kako je taj break stigao u pogrešnom trenutku. Bila je to velika greška, uvijek treba misliti samo o sljedećem poenu. Moram pohvaliti publiku, atmosfera je bila odlična i uživao sam u svakoj minuti. Što se tiče mog renkinga, sada sam 70. na ATP listi, a vjerujem da mogu ući među 30 najboljih tenisača svijeta. To mi se čini realnim', izjavio je Karlović, koji je najbolji renking u karijeri imao sredinom svibnja prošle godine, kada je bio 48. na ATP listi.

Karloviću je ovo bilo drugo finale u karijeri. U lipnju 2005. poražen je u finalu Queen's Cluba od Andyja Roddicka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene