Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Finski skakač Janne Ahonen ušao je u povijest kao prvi skakač koji je pet puta slavio na Novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice nakon njegove pobjede na zadnjem, četvrtom natjecanju serije u Bischofshofenu.


Ahonen (30) je u iznino teškim uvjetima za skakanje, po vjetru i jakoj kiši, osigurao pobjedu skokovima od 126 i 136 metara. Finac je pobjednikom turneje bio 1999., 2003., 2005., 2006. i 2007., te Nijemac Jens Weisflog više nije surekorder sa četiri trijumfa.

Vezani članci Ivo Zorica osvojio Alku - 4 Slavodobitnik sinjske Alke slavio s tuđim konjem: ''Neopisiv osjećaj, za to se trudimo, za to treniramo'' Slika nije dostupna Kuettel osvojio Garmish u teškim vremenskim uvjetima

Drugo mjesto u Bischofshofenu osvojio je Norvežanin Anders Bardal, a vodeći u Svjetskom kupu Austrijanac Thomas Morgenstern bio je treći, što mu je donijelo i ukupno drugo mjesto na turneji.

Teški uvjeti bili su kobni za favorite Gregora Schlierenzauera, Toma Hildea i Simon Ammann koji se prvim skokom nisu uspjeli plasirati među 30 koji su ovojili bodove i nastavili natjecanje.