Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HZSN protiv hajke na Luku Modrića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) uputio je priopćenje u kojem se protestira protiv novinarske hajke na veznjaka hrvatske reprezentacije i zagrebačkog Dinama Luku Modrića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Modrić: Želim da me u Londonu pamte 20 godina Slika nije dostupna Modrić još uvijek na čekanju

"Hrvatski zbor sportskih novinara posljednjih je godina reagirao na mnoge negativnosti vezane uz našu profesiju, prvenstveno braneći slobodu riječi i sportske novinare. Nismo se ustručavali prvi osuđivati sve napade na kolege novinare i tražiti sankcije za one koji ih napadaju. Danas, međutim, moramo protestirati zbog - nas samih!

Povod je bezobzirno opsjedanje Luke Modrića i potpuna uzurpacija njegove privatnosti. Nedopustivo je, neoprostivo i drsko ometati bilo kojeg čovjeka u njegovoj privatnosti. Baš kao i pozivanje na zanimanje javnosti da bi se nekoga, u ovom slučaju Luku Modrića, fotografiralo u crkvi za vrijeme mise ili mu se agresivno guralo mikrofon pod nos za vrijeme šetnje Zadrom. Sve to više sliči zakonu čopora, nego li zakonitosti ma obavljanja novinarskog posla.

HZSN će, pak, uvijek osuđivati zakon čopora i podržavati kulturu dialoga i poštivanje privatnosti svakoga, pa i medijski
najeksponiranijih osoba. U nadi da se novinarska "hajka" na Luku Modrića više neće dogoditi ni njemu ni bilo kojem drugom sportašu, još jednom svima želim sretnu olimpijsku 2008. godinu," stoji u pismu koje je potpisao Predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara, Jura Ozmec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene