Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatskoj odbojci stiže pomoć ministra Primorca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Dragan Primorac izjavio je danas da će se početkom sljedećeg tjedna sastati sa svim odgovornima za trenutno stanje u hrvatskoj odbojci.

"Želim se sastati sa svima koji su doveli do ove situacije. Svi su odgovorni i nema pranja ruku. Ne zanimaju me njihova prepucavanja, jer je interes hrvatske države i hrvatskog sporta iznad njihovog pojedinačnog interesa, bez obzira o kome se radilo", odgovorio je ministar Primorac na novinarski upit tijekom današnje tiskovne konferencije na kojoj predstavljen model subvencioniranih stambenih kredita za učitelje, nastavnike i stručne suradnike u osnovnim i srednjim školama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Primorac se ispričao učenicima, utvrđuje se odgovornost Slika nije dostupna 'Apsolutno je moguća odgoda državne mature'

Ministar Primorac je naglasio da želi pomoći u rješavanju krizne situacije u hrvatskoj odbojci, te da će pritom poštovati sve zakonske propise koji govore o zabrani miješanja izvršne vlasti u rad sportskih saveza.

I predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Ivo Sanader, komentirao je događaje vezane uz Hrvatski odbojkaški savez. 'Kao što znate, mi iz politike se ne bismo trebali miješati u šport osim kroz zakonske okvire. Šport je naš ponos, a na politici je da stvara uvjete u smislu zakonodavstva. Pratim i ja kao i svi vi što se događa u odbojkaškom savezu i sigurno da mi nije drag takav razvitak događaja', kazao je hrvatski premijer te dodao: 'Ne miješam se u odluku Saveza, ali njih smatram odgovornim za takav razvoj događaja. Savez mora načiniti sve da na europsko prvenstvo idemo s najboljom momčadi, a ne da se uoči natjecanja reprezentacija dovodi u krizu. Ja ne znam koji su razlozi, no uvijek su odgovorni oni koji vode Savez, prema tome na njima je odgovornost i moraju učiniti hitno neke korake da se stanje smiri i da se nađe najbolje rješenje', izjavio je Sanader. Krizno stanje u hrvatskoj reprezentativnoj odbojci nastupilo je prije osam dana kada je Izvršni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza smijenio izbornike muške i ženske reprezentacije, Radovana Malevića i Nenada Komadinu. I dok u ženskoj vrsti nema bure, kod odbojkaša vlada pat pozicija.

HOS je imenovao Lea Barića novim izbornikom muške reprezentacije. 

No, svi ključni igrači, njih 16, iskazali su podršku Maleviću i sa
njim treniraju na Bjelolasici, pripremajući se za EP koje se održava u Rusiji od 6. do 16. rujna.

Novom izborniku Bariću na pripreme, koje su počele u Zagrebu, došlo je devet igrača.

Inače, rok za predaju popisa reprezentativaca (18 igrača) koji će sudjelovati na EP istječe 5. kolovoza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene