Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska jednom nogom na Euru 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U susretu E skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo reprezentacija Hrvatske je u Zagrebu pobijedila Izrael 1:0 i posve se približila plasmanu na završnicu Europskog prvenstva koje će se 2008. godine održati u Austriji i Švicarskoj.

Ovom pobjedom hrvatska vrsta je zadržala vodeću poziciju na ljestvici i načinila još jedan korak bliže plasmanu na završnicu EP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kashtan: Izrael će protiv Rusije ići na pobjedu Slika nije dostupna EURO: Estonci objavili kandidate za gostovanje u Zagrebu

U zadnja dva kola (Makedonija, Engleska) hrvatskoj vrsti treba još jedan bod, a ako Engleska u srijedu ne izgubi u Moskvi, "Vatreni" će osigurati plasman na EP bez obzira na posljednje dvije utakmice.

Hrvatska vodi na ljestvici sa 26 bodova, Engleska je druga a 23 boda, dok je Rusija treća sa 18 bodova.

Hrvatska je odlučno krenula u susret. Maksimalno agresivno hrvatski igrači su pritisnuli suparnika, no nadanja hrvatskog izbornika Slavena Bilića o ranom pogotku nisu se ostvarila. Nakon petnaest minuta Izrael je uspostavio ravnotežu i posve ukočio naše igrače.

Gosti su bolje stajali na terenu, više se kretali i s lakoćom otklanjali sve probleme pred svojim golom kojih i nije bilo previše. Jedinu pravu priliku u prvom poluvremenu imao je Ivica Olić koji je loše pucao u gužvi pred izraelskim vratima. 

Premda je Izraelu trebala pobjeda u Zagrebu da bi ostao u igri za plasman na završnicu EP-a odabranici Drora Kashtana u
prvom poluvremeni nisu pokazivali previše napadačkih ambicija. Glavni cilj je bio sačuvati mrežu što je gostima u prvih 45 minuta i uspjelo.

U nastavku su "vatreni" zaigrali odlučnije i već u 52. minuti
postigli, kasnije se pokazalo, odlučujući pogodak. Ćorluka je ubacio loptu s desne strane, a Eduardo je sjajno reagirao i ponovo postao igrač oduke.

Nakon postignutog pogotka izraelski strateg je otvorio formaciju u 4-4-2, no osim jednog udarca Benayouna gosti nisu pokazali praktički ništa. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene