Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FIFA odobrila nagrade za Konfederacijski kup za 2009.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FIFA je odobrila raspored i nagrade za Konfederacijski kup 2009. godine koji će se održati u Južnoafričkoj Republici gdje će se osam nacionalnih ekipa natjecati za 11,4 milijuna eura.

Predsjednik FIFA-e, Sepp Blatter, je kazao da će taj događaj biti "idealan test" za organizatore i infrastrukturu za Svjetsko prvenstvo 2010.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Barbara Štrbac - 3 U Kazahstanu Reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac dodijeljena međunarodna novinarska nagrada za izvještavanje iz Turske: "Drago mi je da je netko prepoznao naš rad"

"Kao u Njemačkoj 2005. radujemo se festivalu prvaka i uzbudljivim utakmicama", rekao je Blatter.

Uz zabrinutost da novi stadion u Port Elizabeth neće biti izgrađen do početka Kupa 14. lipnja 2009. organizacijski odbor tog sportskog događaja je odobrio dva rasporeda - jedan za pet stadiona i jedan za četiri stadiona.

FIFA-in Konfederacijski kup je turnir na kojem se okupljaju nacionalne ekipe, pobjednici od šest konfederacijskih FIFA-inih prvenstava (CAF, CONMEBOL, UEFA, AFC, OFC, CONCACAF) uz svjetskog prvaka i zemlje domaćina, a održava se svakih četiri godine.

U Južnoafričkoj Republici će se tako okupiti Italija (svjetski prvak 2006.), Sjedinjene Države (pobjednik prvenstva Zlatnog kupa CONCACAF-a 2007), Brazil (Copa America 2007.), Irak (azijski prvak 2007.) i Egipat (ovogodišnji pobjednik Afričkog kupa nacija). Još se trebaju kvalificirati europski i južnoamerički prvak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene