Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1: McLaren i Ferrari pod istragom FIA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna automobilska federacija (FIA) će istražiti navodnu nelegalnu razmjenu informacija između McLarena i Ferrarija. Ferrari je naime u utorak optužio svog bivšeg inženjera Nigela Stepneya za odavanje njihovih tajnih podataka momčadi McLarena.

"Ferrari je poduzeo pravne korake protiv Nigela Stepneya i inžinjera Vodafone McLaren Mercedesa na sudu u Modeni zbog krađe tehničkih informacija", rekao je glasnogovornik Ferrarija te dodao kako su postupak pokrenuli i u Engleskoj i to protiv za sada neimenovanog zaposlenika McLarena. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna F1: Hamilton prošao bez kazne Slika nije dostupna F1: FIA istražuje Hamiltonovu pobjedu u Japanu

Izvori u Ferrariju tvrde da je u značajan dio njihovih povjerljivih informacija 'iscurio' van, a ne isključuju ni mogućnost da su neke od njih primile i druge momčadi, a ne samo McLaren.

47-godišnji Stepney je pak, Ferrari optužio da se služi prljavim trikovima i naravno porekao sve optužbe. 

U McLarenu pak, nakon što su suspendirali glavnog dizajnera Mikea Coughlana (u čijem je domu britanska policija pronašla sporne Ferrarijeve dokumente, a koje je navodno primio krajem travnja od zaposlenika talijanske momčadi) odbacuju optužbe da su koristili podatke iz Ferrarija. Tvrde da su temeljito istražili svoje redove i da ništa nije pokazalo da je netko iz njihove momčadi koristio bilo kakve informacije iz Ferrarija te pozivaju FIA-u da napravi potpuno ispitivanje njihovih bolida kako bi sa sebe skinuli sumnju da su koristili intelektualno vlasništvo nekog drugog tima. 

Inače, krajem travnja sud u Modeni proglasio je dvojicu bivših zaposlenika Ferrarija krivim za industrijsku špijunažu. Mauro Iacconi i Angelo Santini 'dilali' su informacije Toyoti. Otpušteni su prije nego je slučaj dospio u javnost. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene