Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EURO: Ukrajina - Italija - "biti ili ne biti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od zanimljivijih kvalifikacijskih utakmica za EURO 2008. koje se igraju danas svakako je Ukrajina - Italija. Da bi zadržali izglede za plasman, Ukrajinci moraju pobijediti, a Talijani bi trebali izvući barem bod.

U skupini B u kojoj se natječu vode Francuzi sa 19 bodova, drudi su Škoti sa 18, Talijani su treći sa 17, a Ukrajinci četvrti sa 13 osvojenih bodova, ali s utakmicom manje. Inače, Ukrajina nikada nije pobijedila Italiju otkako je 1992. postala članica FIFA-e. Igrali su čak 5 puta - Talijani su pobijedili u 4 utakmice, a jednu su odigrali neriješeno. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Italija slavila u Ukrajini, Škoti šokirali Francuze Slika nije dostupna EP kvalifikacije: Talijani moraju na pobjedu, Francuzima dosta bod

Momčad Olega Blohina nezahvalnu situaciju može zahvaliti gubitku dvaju bodova u subotnjem susretu s Gruzijom (1:1). 

"Ne može se 'puzati' po terenu, svakog protivnika se mora respektirati", rekao je Blohin i za pogodak Gruzijaca prstom upro u Maksima Kalinjinčenka iz moskovskog Spartaka. 

"Gruzijci su imali dvije polušanse tijekom cijele utakmice,
a uspjeli su postići pogodak. Mi smo propustili nekoliko čistih šansi", dodao je Blohin. 

Ukrajinski izbornik nije se okomio na Andrija Ševčenka (koji je nakon oporavka od ozljede prvi puta odigrao svih 90 minuta) iako napadač Chelsea nije baš u najboljoj formi. 

"Moram priznati da sam još daleko od svog najboljeg izdanja. No jamčim da će moje noge i moj im biti spreman za Italiju", priznao je i sam Ševa nakon utakmice s Gruzijom. 

Ni Svjetski prvaci Talijani nisu u zavidnoj situaciji nakon lošeg starta u kvalifikacijama. S vodećom Francuskom u subotu su odigrali 0:0. Talijanska javnost pomalo se pribojava ponavljanja povijesti. Naime, kada je Italija 1982. osvojila naslov Svjetskih prvaka, nisu se uspjeli kvalificirati na Europsko prvenstvo 1984.

"Moramo biti oprezni danas. Ne smijemo se previše otkrivati", rekao je kapetan reprezentacije Fabio Cannavaro. 

"Ovo nije naša posljednja šansa jer se igraju još 3 utakmice. Bar jedan bod bi bio dovoljan, no izgubiti bi bilo ravno katastrofi", rekao je veznjak Daniele De Rossi koji će najvjerojatnije zamijeniti suspendiranog veznjaka Milana Genara Gatusa.

"Bit će teško jer Ukrajinci vjeruju u sebe. Govorim iz iskustva jer je gotovo cijela njihova obrana sastavljena od mojih suigrača. Njihova je igra zaista evoluirala i više nego što možete zamisliti", rekao je Cristiano Lucarelli koji je nedavno prešao upravo u ukrajinski Šahtar. 

Izbornik Roberto Donadoni ne može računati ni na ozlijeđenog napadača Lucu Tonija, a kojeg će najvjerojatnije zamijeniti ili Juventusov napadač Vincenzo Iaquinta ili pak upravo Cristiano Lucarelli. 

Utakmica u Kijevu igra se na Olimpijskom stadionu, na kojemu će se igrati i finalna utakmica EURO 2012., no iako taj stadion može primiti 84.000 gledatelja, iz sigurnosnih razloga u prodaju pušteno upola manje ulaznica. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene